Ander thema

'Aan de Horizon' in perspectief

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn afstudeerwerk betreft een driedelig concept gericht op informatievoorziening binnen een museale omgeving. Kunstwerken uit de Zomertentoonstelling van het Centraal Museum te Utrecht: Aan de Horizon, worden vanuit drie perspectieven belicht om de verhalen en boodschappen die de werken bezitten toegankelijker te maken. De perspectieven - maatschappelijk, persoonlijk en artistiek - zijn door middel van een interactief ontwerp vormgegeven, specifiek gericht op de waarden en behoeften van jongvolwassenen. Op deze wijze wordt met dit concept de beleving van kunst onder deze doelgroep bevordert.

Artist statement

Kunst kan inspireren, verbinden, verwonderen en perspectieven bieden. Een museum biedt hier een uitgelezen plek voor. Wat ik echter vaak meekrijg van mijn leeftijdsgenoten is dat kunst lastig te begrijpen is en dat zij een drempel voelen bij het bezoeken van een museum, doordat het niet als een plek voor hen wordt ervaren. Ik gun een ieder een beleving met wat kunst kan doen en betekenen. Zodoende ben ik mijn afstudeerproces aangegaan met de droom een oplossing te ontwerpen waarmee jongvolwassenen kunstwerken binnen musea kunnen gaan ervaren. Door hen het gevoel te geven te passen in een museale omgeving, hoop ik tegelijkertijd de drempel voor een museumbezoek te verlagen.

Ambities

Mijn afstudeerproces is echt vanuit mijn fascinatie voor kunst voortgekomen. In de aankomende jaren wil ik mij hierin daarom nog veel verder gaan verdiepen. Zodoende heb ik mij ingeschreven voor de studie Kunstgeschiedenis aan de Uva. Wat de toekomst daarna brengt ligt open, maar ik hoop bezig te blijven binnen het werkveld van de kunsten.

Geleerd tijdens de studie

Dit afstudeerjaar - als toppunt binnen de gehele doorlopen studie Kunst & Economie - heeft me uitgedaagd, een rijkheid aan kennis en informatie geboden en mijn eigen sterktes en zwaktes voorgehouden. De inzichten die ik heb opgedaan met betrekking tot het werkveld waarin ik mij - studiewijs - heb bewogen: beeldende kunst & design, hebben duidelijkheid geboden in de richting waar ik in de toekomst heen wil en waar kansen liggen, zowel voor mijzelf als binnen het werkveld.