Ander thema

A Tragic Bedtime Story

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Het afstudeerproject "A Tragic Bedtime Story" richt zich op de Bosnische genocide, met specifieke aandacht voor vijf overlevenden die hun toevlucht hebben gezocht in Nederland. Het project visualiseert hun ervaringen via schilderijen en ruimtelijke elementen om een meeslepende ervaring te creëren voor bezoekers, waarbij de pijn, hoop en overlevingskracht van de slachtoffers voelbaar worden. Door zich te concentreren op de steden Srebrenica, Sarajevo, Višegrad, Prijedor en Mostar, tracht het project de littekens van deze tragedies levend te houden in de collectieve herinneringen, met als hoofddoel het opwekken van empathie en begrip voor de verhalen van de slachtoffers en overlevenden.

Artist statement

Als kunstenaar werk ik met acrylverf om mijn diepgaande interesse in maatschappelijke kwesties, mensenrechten, religie en cultuur te verkennen. Mijn schilderijen dienen als uitdrukkingen van deze fascinaties en als reflecties op de complexiteit van de wereld om ons heen.

Met kleur, textuur en symboliek nodig ik de kijker uit om te reflecteren op en zich te verbinden met de onderwerpen die mij inspireren. Mijn doel is niet alleen om bewustwording te creëren, maar ook om empathie en begrip te bevorderen.

Als kunstenaar zie ik mijn werk als een middel om dialogen aan te moedigen en sociale verandering te bevorderen. Elk schilderij is een uitnodiging tot reflectie en actie, en ik hoop dat mijn kunst bijdraagt aan een meer rechtvaardige, inclusieve en compassievolle samenleving.

Ambities

Over vijf jaar zie ik mezelf als een fulltime kunstenaar, werkend in mijn eigen atelier waar ik mijn passie kan uiten en mijn kunst kan delen met de wereld.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie ontdekte ik hoe belangrijk het is om mijn passies te omarmen. Ik leerde trots te zijn op mijn werk en mijn creativiteit volledig te benutten. Door authentiek te zijn en risico's te nemen, kon ik mijn kunst laten groeien en een diepere band met mijn publiek vinden. Kortom, mijn studie heeft me laten zien dat het volgen van mijn passies de sleutel is tot succes en vervulling.