Ander thema

A ticket to Wonderland

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn concept-ontwerpoplossing wordt een interactieve film experience. In deze experience wil ik de bezoeker onderdompelen in een filmwereld, en daarnaast wil ik dat de bezoeker voor even uit zijn dagelijkse leven kan ontsnappen. Ik hou zelf ook erg van verhalen en vooral verhalen op beeld. Toen ik dit ging onderzoeken in London stuitte ik op het concept van storytelling in combinatie met film. Wel vond ik het jammer hoe ze dit in London hadden gedaan omdat ze naar mijn menig de bezoeker niet hadden meegenomen in het verhaal van de film. Hierdoor wist ik dat dit iets is waar ik mij mee bezig wilde houden als afstudeeropdracht. Door het feit dat er een steeds grotere vraag is naar het betalen voor een belevenis in plaat van voor een product, (De experience economy) wist ik dat een onderneming die hier zich op richt ook levensvatbaar kan zijn. Ik ben zelf altijd geïnteresseerd geweest in het escapisme en toevallig is dit ook een onderdeel van de experience economy. Escapisme gaat om de behoefte te willen ontsnappen aan je dagelijkse leven en in een andere wereld te stappen. Uit mijn onderzoek bleek ook dat de vraag naar het escapisme toeneemt, dit was gunstig voor mij en mijn onderneming omdat het dan relevant is om mij hierop te richten.
Ik besloot om een onderneming te ontwerpen die film experiences aanbiedt.
De experience werkt als volgt:
Om het half jaar wordt er een filmwereld nagebouwd in 3 zalen. De films zijn eigenlijk altijd oudere films en er moet een ontvangsthal zijn, de film moet ook daadwerkelijk bekeken worden door de bezoekers en een leuke eind hal. Voor mijn afstuderen heb ik de film Saturday nighfever uitgekozen omdat ik dit een leuke film vind, veel mensen deze film kennen en de film veel iconische element heeft die ik na kon bouwen.
Op het moment dat je de experience boekt, krijg je de uitnodiging naar wonderland. Deze uitnodiging is vrij mysterieus en vertelt je waar je moet zijn, hoe laat en wat de dresscode is. Ook word je gevraagd hier met niemand over te spreken en word je vriendelijk verzocht geen foto’s en video’s tijdens de experience te maken.
Op de site moet je ook al aangeven wat je wilt eten zodat het eten ook direct klaar is als de bezoeker binnenkomt.
In de eerste hal kom je binnen in een pizzeria. Hier worden op Italiaanse wijze de lekkerste pizza’s gemaakt waar je kan van genieten met een drankje (Natuurlijk zijn er ook Italiaanse wijnen). In het restaurant lopen ook Italiaanse obers rond die je op theatrale wijze bedienen. Je hebt echt even het gevoel dat je daadwerkelijk in een Italiaans restaurant bent. Alles is ook in jaren 70 stijl zodat je gelijk in het tijdperk van de film bent.
Nadat iedereen heeft gegeten word je vriendelijk verzocht om de hal te verlaten en naar de volgende te lopen. In de tweede hal kom je terecht in een filmzaal waar je de film gaat kijken. Nadat je de film hebt gekeken loop je door naar de laatste hal waar er een discovloer is en er muziek klinkt net zoals in de film. Hier lopen er ook acteurs rond gekleed zoals in de film die dansen als bezoeker en als ober spelen om de gasten te voorzien van een drankje. Mocht het lukken dan zou er eerst een dansvoorstelling zijn van de acteurs en daarna kunnen de bezoekers ook een danse wagen met elkaar en de acteurs. Na een poosje is ook dit onderdeel voorbij en verlaten de bezoekers wonderland.
De trailer van het prototype van mijn experience.

Artist statement

Als student Kunst en Economie richt ik mij vooral op het media werkveld en heb ik mij gespecialiseerd in film. Door mijn brede interesse ben ik multi inzetbaar en door mijn studie achtergrond kan ik dit op zowel creatief als zakelijk vlak.

Ambities

In 5 jaar wil ik het liefst werkzaam zijn in de filmwereld waar ik mij bezighoud met het creëren van concepten.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb vooral geleerd om te doen waar je enthousiast van wordt en jezelf zo neer te zetten dat anderen geloven dat je dit ook daadwerkelijk kan.