Ander thema

A key to escape

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Ik heb een interactief sprookjesbureau gemaakt.
Wat is dat nu precies?
Mijn startpunt was sprookjes en interactie. Ik vind het tof wanneer mensen kunnen spelen en interacteren met mijn werk. Samen met een ghostwriter ben ik een verhaal gaan schrijven over hoe mensen niet meer om kunnen gaan met magie. Als er bijvoorbeeld een object is dat dingen in goud kan doen veranderen zou hier oorlog om komen. Lang geleden had Marcel dit ook al door omdat hij een leven moest leiden dat gebukt ging onder de nare gevolgen die magie met zich meebracht.
Hij werd gehoord door een fee die hem de kracht gaf om magie te verzamelen en het naar een plek te brengen waar het mensen geen kwaad meer kon doen.
Om objecten tijdelijk in te bewaren bouwde hij een bureau; dit bureau leende hij later aan mensen die hem konden helpen magische objecten te herkennen en verzamelen, waarna hij ze ophaalde en wegbracht.
Dit bureau is nu in mijn handen, en het is aan mij de taak magische dingen en dieren te verzamelen en de mensen te onderwijzen over magie en hoe ze hiermee om moeten gaan.
Helaas gaat dit niet zonder gevaren, dus doorzoek het bureau op eigen risico als je dapper genoeg bent...

Artist statement

Ik ben Chris en ik maak sprookjeservaringen voor oud, jong en alles daartussen in. Ik doe wat ik doe omdat mijn roze bril mij nog steeds blij maakt en ik dat plezier met iedereen wil delen.
Dit is hoe ik maak; pak sprookjes en/of griezelmateriaal en combineer dit met ambachten zoals houtwerken, boetseren, graveren, etc. en voilà!
Klaar is Chris!

Ambities

Ik ben al van aardig wat markten thuis, maar ik wil van nóg meer markten thuis zijn. Er zijn materialen en technieken waar ik nog niet (veel) mee heb gewerkt en nog graag mee wil experimenteren zoals o.a. beeldhouden, glas in lood en lassen.
Ik krijg veel geluk en voldoening wanneer ik mensen met plezier zie interacteren in mijn werk. Er zijn zoveel verschillende mensen en verhalen op deze wereld die ik graag zou willen willen leren kennen.
We hebben als mens maar één planeet en we zullen het met z'n allen moeten doen. Ik zie het dan ook als mijn taak om zoveel mogelijk mensen te helpen en plezier te geven.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb vooral veel over mezelf geleerd; wat zijn constanten in mijn eigenschappen die hetzelfde blijven, wat zijn dingen waar ik niet zoveel om geef, wat zijn technieken en ambachten die mij goed liggen en welke aspecten van mijzelf nog veel ruimte hebben om te groeien.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Expositie Hoofd boven water 19/07/2022-14/08/2022 Fort bij Vechten (Utrecht)