Ander thema

"A drip of space"

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn afstudeerwerk verschilt niet veel van mijn 'normale' praktijk, simpelweg omdat mijn praktijk een fundamenteel onderdeel is van het resulterende werk. Het verschil ligt in de selectie van het gepresenteerde werk. Ze worden gekozen op basis van de mijlpalen die ik heb ervaren in mijn praktijk. Ik zal werk presenteren dat in welke vorm dan ook een impact heeft gehad op het proces en de techniek die ik gebruik.

De gepresenteerde selectie zal een weergave zijn van de "langzame" schenktechniek die ik heb ontwikkeld en het zal een doorloop zijn van mijn bevindingen en experimenten. Mijn werk zal de kijker aan het denken zetten over het hoe, wat en waarom. Het zou het verborgen instinct bij mensen moeten activeren dat pareidolie wordt genoemd. Het menselijk vermogen om vormen, figuren en patronen te projecteren die er niet zijn. De geselecteerde werken zullen dan ook een zeer hoog pareidolisch niveau hebben om dat soort observaties naar mijn creaties op te roepen.

Wat ik wil uitlokken bij mensen die naar mijn werk kijken, is de kracht van de fantasie en een prikkeling voor het pareïdolische vermogen dat iedereen heeft, maar waarvan niet iedereen zich bewust is. Ik zou willen dat het een startpunt is voor dialogen over abstracte kunst en wat mensen zien en ervaren in mijn werken.

Het werk is gebaseerd op het idee van 'theoretische ruimte', een plek waar ik vaak mijn drive en inspiratie vind. Ik vind het belangrijk om dit met mijn kijkers te delen, en dit gaat hand in hand met de openheid die pareidolie bied.

Artist statement

Als kunstenaar verken ik de diepten van de menselijke psyche door acrylverf op papier te gieten. Ik ben geboren in 1994 in Apeldoorn. Mijn werk is gebaseerd op de filosofie van het nihilisme, dat ik zie als een manier om de absurditeit en zinloosheid van het menselijk bestaan ​​het hoofd te bieden.

Door mijn kunst nodig ik de kijker uit om de chaos en onzekerheid van het leven te omarmen, zoals ik doe in mijn creatieve proces. De schilderijen die ik maak zijn een weerspiegeling van de onvoorspelbare aard van het bestaan, waarbij elke druppel verf een moment van spontaniteit en vloeibaarheid vastlegt.

Het selectieproces van kleur en gebruik van textuur getuigt van mijn vermogen om schoonheid te creëren uit chaos. Mijn werken zijn een ode aan de rauwheid en onvolmaaktheid van de wereld en een herinnering dat er zelfs te midden van zinloosheid nog steeds ruimte is voor schoonheid en creativiteit.

Over het algemeen daagt mijn werk de kijker uit om hun nihilistische neigingen onder ogen te zien en betekenis te vinden in de chaos. Mijn kunst is een krachtige herinnering dat we nog steeds iets moois en zinvols kunnen creëren, zelfs ondanks het absurde.

Ambities

Over vijf jaar wil ik gevestigd zijn als kunstenaar en een sterk netwerk hebben binnen de kunstenaarswereld. Daarnaast wil ik mij verder gaan verdiepen in de filosofie omtrent de "theoretische ruimte" en welke plek het verder gaat krijgen in mijn artistieke praktijk.

Geleerd tijdens de studie

Ik ben voornamelijk mijzelf heel erg leren kennen door mijn werk. Het proces staat in veel factoren gelijk aan mij als persoon. De studie heeft mij geholpen om dit te herkennen, sturen en het toe te eigenen. De HKU heeft me geholpen in het opzetten van mijn artistieke praktijk en hoe ik deze onderhoud.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

09-12-2020 tot 12-12-2020 tentoonstelling “Skidmark” in Breukelen
https://www.instagram.com/skidmarkexpo/
05-02-2022 tot 12-02-2022 tentoonstelling “Washed up” in Utrecht
https://www.instagram.com/carwash_galerie/
22-02-2023 tentoonstelling “Open-House Call” in Utrecht
https://www.instagram.com/h0use.call/

Pareidolie in mijn praktijk

Ik heb onderzoek gedaan naar hoe ik pareidolie in mijn praktijk kan toepassen. Pareidolie is een psychisch verschijnsel. Het is het menselijke vermogen om gezichten en figuren te zien die er eigenlijk niet zijn. Dit komt voornamelijk voor in abstracte kunst en als maker van dit soort kunst is het ook duidelijk aanwezig in mijn praktijk. Ik ben hier bewust van geworden dat dit dus ook speelt in mijn werk en met deze bewustwording wilde ik ook graag weten of mijn toeschouwers dit ook zo ervaren. Ik heb in het onderzoek 3 mensen uitgenodigd om te onderzoeken of dit het geval is en de verwerkte data is in mijn thesis samengevat.