Ander maatschappelijk thema

A Cabinet of Story

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
De kast is geïnspireerd op antieke objecten die vaak naar persoonlijke wens en smaak in opdracht werden gemaakt en voor generaties lang in de familie bleven. In tegenstelling tot moderne onpersoonlijke objecten die zo goedkoop en simpel mogelijk worden gemaakt zonder verhaal.

Elke kast krijgt daarom nieuwe, unieke illustraties speciaal ontworpen voor de eigenaar om meer persoonlijke verbinding met de kast te creëren. Ik hoop dat hij hierdoor weer in de familie doorgegeven gaat worden net als dat met objecten van vroeger gebeurde.

De illustraties in deze specifieke kast gaan over vier verschillende interesses van mij en de contrasten tussen vroeger en nu van deze objecten. Waar het vroeger ging om ambacht, sierlijke vormtaal en mooie materialen zodat het zo lang mogelijk meegaat ligt nu de focus op zo goedkoop mogelijke productie en verkoop in grote getale, fast fashion maar dan met deze gebruiksobjecten. Ik hoop dat het in de toekomst niet meer draait om onpersoonlijke massaproductie maar dat we weer dingen gaan maken waar de generaties na ons ook nog van kunnen genieten.

Artist statement

Ik maak en ontwerp functionele producten met een verhaal. Hiermee probeer ik mensen hun visuele aandacht te trekken om ze daarna te kunnen verassen met het verhaal. Het idee hoeft voor mij niet op het eerste oog duidelijk te zijn maar door op zoek te gaan in het ontwerp hoop ik dat ze hier het antwoord in kunnen vinden.

Ambities

Ik wil mijzelf de komende jaren verder ontwikkelen op het gebied van maken en ontwerpen. Ook hoop ik een studio te kunnen beginnen waar ik eigen projecten kan doen, maar ook werk maken in opdracht en samenwerkingen met andere creatieven.

Geleerd tijdens de studie

Ik begon deze studie eigenlijk met een heel praktisch beeld van product ontwerpen en dacht altijd al snel na over hoe het eindproduct er uit moet komen te zien. Dit beeld van ontwerpen is door de loop van de jaren veranderd. Door veel uit te proberen kom je telkens tot nieuwe inzichten die uiteindelijk een concept/ontwerp vormen waar je nooit van tevoren op had kunnen komen. Ik heb hierdoor geleerd dat een functioneel meubel veel meer kan zijn dan alleen een gebruiksvoorwerp en je er ook een verhaal of idee mee kunt delen.