The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Sophie's Paracosem

Jill Wright

In dit project gebruik ik mode en illustratie als een manier om te communiceren en mezelf uit te drukken. 

Gedreven door emotioneel ontwerp, komen mijn ideeën vaak voort uit mijn dromen en fantasieën. In mijn ontwerpen verzadig ik de drang om troost te vinden en de zaken wat draaglijker te maken. Deze verzameling manifesteerde zich door mijn escapistische tendensen, deze leiden tot de geboorte van mijn alter ego. 

Sophie heeft een fantastische wereld die alleen ik met haar deel. Waar we dress-up spelen door te experimenteren met het samen voegen van kinderlijk speelgoed. Dat een Alice in Wonderland fantasie visualiseert. Op deze manier wil ik afzetten tegen de normen van het sociologische aspect 'perceptie en gepercipieerd worden' ter discussie wil stellen.

Fashion is voor mij acceptatie en open staan, durven zijn wie je bent. 

Voor meer informatie bezoek 

https://www.studiojillwright.com


The girl who was afraid to be

 

She speaks to me fondly

of passions and talent

Fabrics and glitter

 

Then stops short and 

apologises for even speaking at all

 

That because,

somewhere in her life

Someone she loved broke her heart


By ignoring her beatifull words

and telling her

to stop daydreaming

 

Your fantasy isnt reality

And nobody cares about what you think

 

People arent born sad

we make them that wayMijn illustratie handschrift visualiseert een  visie in esthetiek en een animistisch verhaal. De sfeer van deze esthetiek omschrijf ik als Romantisch met een dark/distorted edge. Deze omschrijving laat de tegenstrijdigheid zien die ik ervaar met mijn depressie stoornis.

De boosheid en angst omzetten in iets waar ik me veilig in voel. De kleding die verhullend en beschermend voelt en mij een stem geeft die mij niet laat marginaliseren. 

De symboliek die ik de kledingstukken wil geven is mysterieuze erotische fantasie. Waar de tijdsgeest van een pandemie invloed had op mijn emoties en daar door mijn escapistische tendensen mij fysiek moesten verzadigen.