Productontwerp
Digitale Media
Foto: overig
Illustratie
Video
Stop-motion
Animatie
Analoog
Meubel
Decor
Artwork
Ondernemerschap
Branding
Merkidentiteit en imago
Duurzaamheid en klimaat

SIERTRASH

Jeanine Damen
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Met SIERTRASH ga ik jou door middel van mijn tutorials laten zien hoe jij jouw 'TRASH' weer een leven kan bieden. Hierdoor ontstaan er weer prachtige en bruikbare producten met een high end resultaat. Met ‘high end’ bedoel ik producten zo recyclen dat je deze kan associëren met artikelen van een design winkel. Door deze 'rommel' bij te werken zullen deze spullen plots weer relevant en hip gaan worden. ‘Sierlijk afval’ wilt zeggen dat ik weer kwalitatieve stijlvolle producten ga neerzetten die passend zijn voor elk interieur. In mijn korte tutorials laat ik je zien hoe je van weggooi spullen weer kwalitatieve stijlvolle producten kan creëeren. Dit heb ik aangepakt door op een chronologische wijze de stappen te filmen en uit te leggen. Om SIERTRASH nog presentabeler te maken heb ik een website gebouwd via Framer, waarop je de tutorials van het overige afval gecreëerde producten kan zien en in contact kan komen alternatieven om aan je afval te komen. Naast deze mediaproducten heb ik ook een handleiding met QR-code en stop motions gecreëerd. De QR-code en Instagram zullen jou leiden naar de website. Voor nu heb ik een proof of concept gemaakt. Nadat ik deze opleiding afgerond heb ga ik de website volledig interactief maken. 

Ontstaan
In eerste instantie begon ik mijn eigen kamer in te richten met hergebruikte materialen en dit heeft mijn interesse op het gebied van hergebruik gewekt. Mede door het meer binnen zijn, vanwege Corona ben ik tot het besef gekomen dat ik actief iets ga doen met berg afval. Ik voelde mij geroepen om naast het recyclen van houten producten ook 'trash' her te gaan gebruiken. Ik besloot dan ook SIERTRASH op te richten en dit project in kaart gebracht. Hierdoor kon ik mijn creativiteit de vrij loop laten en deze ideeën verwerk in mijn hergebruikte producten.  Ik ben gespecialiseerd als grafisch vormgever en hierdoor heb ik zowel fysiek als digitaal werk aangeleverd. Daarom ga ik mijn kennis die ik mede door deze opleiding heb opgedaan verder uitwerken en toepassen bij SIERTRASH.

Ik als creatieve maker heb SIERTRASH opgericht om mensen de potentie van afval weer in te laten en dat zij ook bewuster met hun afval omgaan. Mijn doel is dan ook afval te verminderen en de kijkers laten beseffen dat het een cruciaal probleem is, hoe wij ons afval behandelen.


Tutorial 1.Design Lamp 

In mijn tutorial laat ik op chronologische wijze zien dat het voor iedereen mogelijk is, om van afval weer functionele en hippe producten te creëeren. De gehele video duurt minder dan 2 minuten. Voor het afstudeerproject heb ik twee tutorials gerealiseerd, namelijk de Design- en Trendy Lamp. 


Handleiding Design Lamp

De handleiding is een extra ondersteuning voor de tutorial(s), zodat iedereen zijn/haar Design Lamp kan creëeren. Je voert de handelingen uit met als resultaat en prachtige unieke Design Lamp. Nu ben je officieel een Trash Watcher!


Website Stopmotion

In deze korte video laat ik op een speelse manier zien hoe jij afval weer een leven kan bieden. De stopmotion zal voorafgaand getoond worden, zodra jij op de url klikt of de QR-code scant. De kijker zal mijn boodschap 'less is more' met afval verduidelijken. Dus door 'less is more' bedoel ik dan ook dat je gelijk begrijpt dat zelf creëeren van een woord ook al recyclen is. 


Website 

Hierbij de website van SIERTRASH uitgevoerd met het programma FRAMER. De website bestaat uit vijf navigaties: home, about, tutorial(s), designs en contact.


Home

Via deze pagina laat ik drie afval gecreëerde producten zien en als je op de 1.Design Lamp klikt , dan ga je rechtstreeks naar de tutorials pagina. Voor nu staat alleen tutorial 1.Design Lamp erop. 


About 

Ik ga op deze pagina inhoudelijk in op mijn concept, visie en missie. 


Tutorial(s)

Op de pagina tutorial(s) wordt dus  tutorial 1.Design Lamp gepresenteerd.


Designs

Hierop laat ik mijn overige 'TRASH DESIGNS' zien. 


Contact

Kom in contact met hergebruikers! Via deze pagina staan de alternatieven om aan jouw afval te komen. 


Op de website zullen alle eindproducten weergegeven worden. Door middel van een QR-code die op de handleiding staat en Instagram wordt jij geleidt naar de website, dus de website kan je via je laptop en telefoon bekijken. 


Wil jezelf de website uitproberen? Bekijk de websites: 


Laptop 

https://framer.com/share/SIERTRASH-NL--5gtJGh85yCJl3xN8liOZ/v2RqEBBDX


Telefoon

https://framer.com/share/SIERTRASH-NL--5gtJGh85yCJl3xN8liOZ/zGVwbAyRQ