Copy, paste & take-off

Jesse Leijser
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Copy, paste & take-off


De natuur is de plek waar wij als mensen onze inspiratie en materialen vandaan halen. We hebben van haar afgekeken, maar ook van gestolen en haar geplunderd. Bijna altijd voor eigen gewin en voor onze menselijke creaties met vaak destructieve gevolgen. Terwijl we er ooit zo waardevol en aandachtig naar keken.

Door middel van vredige menselijke vleugel sculpturen die onschadelijk zijn voor haar omgeving wil ik iets terug doen, en de natuur prijzen in een context waar de verwondering ooit begon.


Materials: Oakwood, Unglazed Earthenware, SteelAls intuïtieve maker ben ik op constante zoektocht naar het verkennen van interessante plekken en de niet hedendaagse objecten en vormen. In mijn werk haal ik meestal mijn inspiratie uit onopvallende objecten waarvan wij mensen sneller dan ooit  aan voorbij gaan. Hierbij laat ik me grotendeels leiden en aantrekken tot plekken of objecten die in mijn optiek een verhaal kwijt moeten. Ik verwonder me over de schoonheid van deze objecten en vormen om ons heen die niet meer in beeld komen.

 

Door de jaren heen heb ik de kracht van het intuïtieve werken ontdekt. Tijdens mijn proces zoek ik veelvuldig de verbintenis met de mens en natuur, door het op een passende wijze te laten samenkomen ontstaat er iets verwonderlijks. Verder heb ik mijn passie en kracht gevonden in het werken met natuurlijke en duurzame materialen, vaak in een beeldende expressie. 

 

Met mijn vleugelsculpturen, die zijn geïnspireerd door de vleugels afkomstig van de iconische Spitfire, wil ik de mens erop wijzen hoe zeer wij van de natuur afhankelijk zijn. Ze heeft ons enorm veel kunnen bieden, hebben er talrijke dingen van gekopieerd en wat het voor vliegen betreft, ons het onmogelijke mogelijk gemaakt.


Contact: jesseleijser@hotmail.com, https://www.instagram.com/jesse.leijser/