Toekomstperspectief in het AZC

Ammie Roeten
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

TOEKOMSTPERSPECTIEF IN HET AZC


AMMIE ROETEN

master interieur architectuur

Niet wachten, maar participeren | Centraal staat de transformatie van het AZC van niemandsland naar tussenruimte waar men kan bouwen aan een nieuwe identiteit.


Door ruimtelijke ingrepen afgestemd op menswaardig verblijven, programmering en activiteiten wordt het AZC meer dan alleen een dak boven het hoofd waar een vluchteling wacht op status of uitzetting. Het wordt een plek waar men weer grip kan krijgen op het eigen leven, waar toekomstperspectief wordt gecreëerd, drijfveren worden benut, kennisoverdracht plaatsvindt en men kan teruggeven aan de gemeenschap in plaats van alleen maar ‘nemen’.


Ik laat enerzijds zien hoe het anders en vooral beter kan (het ideaalbeeld) en anderzijds realistische bouwstenen ontwikkelen voor haalbare oplossingen. Voor dit project werk ik aan een casus voor het AZC Joseph Haydnlaan in Utrecht.De bouwstenen hierboven geven de gebieden aan waar de haalbare interventies worden toegepast: de entree, het plein, de parkzone en het parkeerbeleid
Hieronder staan de belangrijkste uitgangspunten en de illustratie voor haalbare en tijdelijke interventiesCONTACT, VIDEO's en WEBSITE

Meer weten over dit project, heb je een vraagstuk waarmee ik kan helpen? Neem gerust contact op via annemarieke.roeten@gmail.com, via LinkedIn of volg me op Insta.


Dit project is under construction, kijk voor de final version medio augustus op mijn website, of kijk via deze link alvast korte video's waarin ik het project toelicht.