By Touch

Bonnie Hop
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Door Bonnie Hop

Laat de pagina volledig laden, alleen dan werken de bewegende beelden.

Kan een structuur een herinnering oproepen? Kun je door iets aan te raken een beeld voor je ogen schetsen of een tinteling in je vingers ervaren? By Touch is een installatie van keramische objecten die je ervaart op de tast. Ze reageren op jouw aanraking en laten een herinnering ontwaken. Door middel van licht en geluid worden andere zintuigen verbonden aan de tast. Het is een zoektocht naar ons tactiele geheugen. 


De objecten zijn gemaakt van porselein, een materiaal wat uitnodigt tot een voorzichtige aanraking. Je wilt ze vasthouden, maar neemt de tijd voor het fragiele materiaal. Ze vragen daarmee meer dan jouw vluchtige aandacht en geven je de ruimte om te associëren. Elk object bevat een andere structuur en roept een andere herinnering op. Deze verschijnen in woord, beeld of geluid uit het object waar contact mee wordt gemaakt.

Tactiliteit en interactie zijn twee belangrijke ingrediënten voor mijn werk. Als ik naar een museum ga, ligt mijn hand al op het object voordat ik het bordje 'niet aankomen' gelezen heb. Ik hou van structuren en de tactiele eigenschappen van een materiaal. Ik wil dan ook geen werk maken waar mensen alleen naar mogen kijken, ik wil dat mensen mijn werk kunnen vastpakken. Ik wil ze een persoonlijke verbinding laten maken met mijn werk.

Inspiratie
De inspiratie voor ‘By Touch’ kwam voort uit mijn tactiele herinnering aan hooi. Vroeger speelde ik dagelijks in de hooischuur van mijn opa en oma. Als klein meisje sleepte ik zware hooibalen gemakkelijk heen en weer, met handjes vol splinters als gevolg. Als ik nu hooi door mijn vingers laat gaan, zie ik een warme zomerdag voor me en ruik ik een stoffige geur… Zou ik dat ook over kunnen brengen? Zou ik associaties en herinneringen los kunnen maken door mensen iets aan te laten raken?

Een vraag of even kennismaken?
U kunt live met mij chatten of videobellen via whereby.com/bytouch . Zet een kopje koffie of thee en 'schuif aan'!
Donderdag 25 en vrijdag 26 juni om 16.00 - 16.30 uur (koffietijd!)
Zaterdagochtend 27 juni om 11.00 - 11.30
U mag natuurlijk ook altijd een mailtje sturen naar bonniehop@live.nl . Ik probeer zo snel mogelijk te reageren!


Artist Statement

Schrijven is voor mij de basis. Met woorden breng ik een verhaal tot leven door zintuiglijk te schrijven. Ik laat je iets zien, horen of voelen terwijl je leest. Als ontwerper speel ik ook graag met onze zintuigen. Mijn werk wil je vastpakken, aaien of je wilt er naar luisteren. Ik zoek naar een tastbare manier om een verhaal over te brengen. Ik haal daarvoor inspiratie uit bestaande en herkenbare materialen en maak gebruik van hun eigenschappen. Zo kan een materiaal vertellen of het hard, wollig of juist stug is. Ik pluis dat uit, vergroot het of haal het uit zijn context. Doordat mijn werk interactief is, laat ik mensen heel dichtbij komen. Ik laat ze een persoonlijke verbinding maken met mijn werk.

Contactgegevens
Bonnie Hop
bonniehop@live.nl

www.bonniehop.nl
instagram.com/hopbonnie