Reflection & Basis van de Basis

Marland Scholte
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Reflection & Basis van de Basis

Levenskwaliteit

Wat houdt levenskwaliteit eigenlijk in en hoe zorg je ervoor dat je de kwaliteit ervan behoudt of verbeterd? Uit mijn onderzoek op basis van deze twee vragen zijn verschillende factoren naar voren gekomen. Met deze factoren als basis heb ik twee campagnes gevoerd in de stad Zwolle. De campagnes dienen om het individu bewuster te maken over hoe ze zichzelf verhouden tegenover deze factoren.

Tevens zijn deze campagnes pas het begin. Het onderwerp is nu actueler dan ooit. Ik heb daarbij gemerkt dat het onderzoek een veel groter draagvlak geeft dan alleen voor deze campagnes. Het geeft mij een basis voor toekomstige projecten, het creëren van platformen en organiseren van nieuwe gesprekken.

Reflection

De huidige situatie heeft gezorgd voor een verschuiving en een meer actuele rol van wat levenskwaliteit inhoud. Dit gegeven in samenwerking met de gevonden factoren vormen de basis voor Reflection. Met deze campagne wil ik het individu aanzetten om drie dingen te gaan doen. Als eerste wil ik het individu aansporen om deze tijd te gebruiken voor zelfreflectie. Dat houd ook in dat ik het individu erop wil attenderen om juist nu tijd en ruimte te nemen voor persoonlijke groei. Het tweede is dat ik wil aanzetten om te denken in oplossingen die buiten de gebruikelijke lijnen vallen. Buiten bovengenoemde acties wil ik juist nu iedereen aanzetten om niet alleen naar zichzelf te kijken maar juist te om te kijken naar en het helpen van anderen.

Tevens ben ik met deze campagne één van de gelukkige winnaars van de inzending actie Stilleven van Stadkamer Zwolle. Reflection, Stilleven inzending

Basis van de Basis

De factoren die zeer bepalend bleken te zijn voor de kwaliteit van leven heb ik als uitgangspunt gebruik voor de campagne, Basis van de Basis. Deze factoren heb ik teruggebracht naar tien trefwoorden. Deze trefwoorden dienen als geheugensteuntjes voor het individu. De geheugensteuntjes zijn verspreid door de stad Zwolle. De geheugensteuntjes moeten het individu aanzetten tot het nadenken hoe hij/zij zichzelf verhoudt tegen deze basisfactoren van levenskwaliteit. 

  • DEEL en BEGRIJP

  • DROOM maar durf GROOT te dromen

  • GENIET maar geniet ook SAMEN

  • LEEF NU en leef VRIJ

  • MOTIVEER jezelf en ELKAAR

  • ONTWIKKEL jezelf en GROEI als persoon

  • PRAAT over je gevoelens maar LUISTER ook naar die van een ander

  • STEUN elkaar en BIEDT steun

  • STRAAL en LACH

  • WEES JEZELF en wees TROTS op jezelf

Door de geheugensteuntjes te plaatsen door de gehele stad heeft het de kracht van herhaling aan zijn zijde. Want we weten allemaal hoe belangrijk de kracht van de herhaling soms wel niet kan zijn.

Marland Scholte

Als onderzoekend maker plaats ik mezelf in de context van het vraagstuk. Dit in combinatie met het parallel laten lopen van mijn persoonlijke groei is mijn basis.
Mijn doel is om de vraagstukken persoonlijker en menselijker te maken. Dit doe ik onder andere door het vraagstuk en onderzoek ook persoonlijk te ondervinden. Het onderzoek zal een wisselwerking zijn van het ontvangen en delen van informatie.
Door het vraagstuk op persoonlijk niveau te brengen wil ik het individu motiveren actiever lid te zijn van het vraagstuk. Daarmee wil ik niet alleen maatschappelijke maar ook persoonlijke groei bevorderen en bewerkstelligen
De onderzochte literatuur, emoties, en oplossingsrichtingen vertaal ik naar een ervaring. Met deze ervaring wil ik de kijkers triggeren om deze emoties en oplossingsrichtingen net als mij te ondervinden en hierover na te denken.
De beelden die ik gebruik om een ervaring te creëren hebben hun basis in het onderzoek. Daarnaast onderzoek ik de mogelijkheden om de beelden te versterken. Door bijvoorbeeld kleur psychologie toe te passen of associaties met geluid te onderzoeken. De manier van overbrengen in combinatie met het achterliggende onderzoek vormt de beelden waarin ik het vraagstuk naar het individu breng.

Contact

Voor een goed gesprek of feedback wees vrij om contact op te nemen via onderstaande links. U kunt ook contact opnemen via de Jitsi-Call onderaan de pagina (bij het openen van de Jitsi-Call kunt u uw naam invullen en via het tekst icoontje kunt u een chat beginnen). De chat is altijd beschikbaar om een bericht achter te laten.

marlandscholte@gmail.com

Instagram

LinkedIn

This video call has not yet been activated by the host

Float this widget
Put back
Drag/resize
Drag/resize