TRANS//FORM

Kim Hameetman
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

TRANS//FORM

is een project over afgeknipt hoofdhaar. Kim Hameetman onderzocht het afgeknipte hoofdhaar als materiaal, en hoe de blik erop verandert als het hoofdhaar wordt verwijderd uit zijn normale context. Ze wil dat haar werk de kinderlijke nieuwsgierigheid prikkelt, het publiek laten ervaren zonder enige context, zonder vooroordelen. In de huidige maatschappij is het zo gewoon om afgeknipt haar, dat te kort is voor donatie, weg te gooien. Dit terwijl haar eigenlijk heel waardevol kan zijn.
Het onderwerp maakte in haar directe omgeving meteen veel meningen los, waardoor ze wist dat dit een bewogen verhaal zou zijn om te verbeelden. Vooral door de negatieve associaties dat haar oproept zodra het eenmaal afgeknipt is en op de vloer belandt.


Waarom?
Wat Kim met dit project wil bereiken is een pure ervaring van afgeknipt hoofdhaar. Ze wilt je meenemen in haar werk. Door middel van experimenten wil ze laten zien dat afgeknipt haar in zijn puurste vorm ook kan verwonderen en vaak voor lief wordt genomen. 

De experimenten zijn vervolgens getest bij publiek, dit voor een breder beeld aan (nieuwe) associaties. U kunt zelf bepalen of u deze erbij betrekt of niet.


KLIK HIER, ervaar mijn project interactief


Procesboek + contact

Hier vind u een deel van mijn procesboek.

Klik hier om mijn proces boek in uw browser te openen. U kunt ook hier reacties achterlaten in mijn Acrobat PDF, vergeet dan alleen niet uw opmerking op te slaan met het sluiten van het document. Of stuur gerust een mailtje met vragen en/of opmerkingen.


25 juni 2020 - 19.00u:  Ben ik te gast bij de Design Talk, een gesprek over:

'de vervaging van de scheidslijn tussen autonome kunst en toegepast design'

Klik hier om mee te luisteren

Artist statement
Kim Hameetman zit tijdens haar afstuderen letterlijk met de handen in het haar. Haar project gaat namelijk over afgeknipt hoofdhaar. Eerder ging zij aan de slag met afvalmateriaal. Voor haar afstudeerpresentatie TRANS//FORM koos ze een materiaal waar meer emotie bij komt kijken. Op een beeldende manier vertelt Kim Hameetman verhalen doormiddel van allerlei presentatievormen. Ze bevindt zich als schakel tussen de ontwerper en een doelgroep/gebruiker. Als beeldend verbinder legt ze vooral de nadruk op experimenten waardoor er vernieuwende/onderscheidende concepten ontstaan. Dit is wat Kim het allerliefste doet, vooral fysiek bezig zijn met materialen en/of technieken. Dit zorgt voor conceptuele en experimentele uitgedachte ontwerpen, maar voor Kim staat de beleving vooral centraal. 
www.kimhameetman.com | @kim.expogram kimhameetman@gmail.com