(RE)CONNECT | STEPHAN VERSTEEG

Stephan Versteeg
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Regelmatig verlang ik naar rust en balans; deze vorm van eenvoud zoek ik in de wereld om mij heen. In de details van de architectuur en in de fenomenen van de natuur. Het ritme van de natuur stelt mij in staat om ruimte te creëren voor zelfreflectie en een beter zicht te krijgen op het waarachtige. In mijn onderzoeken gebruik ik deze krachtige bron van verwondering en als ontwerper vergroot ik dit uit in ruimtelijke ontwerpen en beeldende kunst. Mijn doel is daarbij nieuwe inzichten te creëren en te laten zien dat de natuur in vele vormen om ons heen leeft. De natuur wil op elk moment van de dag met ons in contact komen. Als jij dat ook wil en meer wil zien, dan moet je er wel moeite voor doen.

De algemene betekenis van de natuur is ‘dat wat de mens om zich heen ziet als niet door hem gewijzigd’. Maar is deze uitspraak nog van toepassing in onze stedelijke omgeving of raken we in de steden steeds meer vervreemd van onze oernatuur en heeft de ruimtelijke indeling veel overeenkomsten met de binnenkant van een computer? Zijn er nog natuurlijke fenomenen te vinden in onze ?


In een stedelijke omgeving is het lastig omschakelen naar een meer natuurlijk ritme. Het ritme van de stad en de digitale wereld is krachtig, intens en laat weinig ruimte voor de echo van de natuur. Maar er zijn diverse vormen van natuur waar je mee in contact kan komen. Het enige wat daarvoor nodig is, is omschakelen naar dezelfde golflengte.

Met ‘(re)connect’ visualiseer ik de dialoog tussen de natuur en de stedelijke vormgeving. Met gebruik van water, licht en ritme zoek ik als ruimtelijk ontwerper naar een eenvoud die de gebruiker (opnieuw) in staat stelt zich onderdeel te voelen van het grote geheel, de echo van onze natuur.

Bezoek hier de virtuele 360 graden omgeving van mijn project (re)connect, onderweg op je mobiel of vanuit je huiskamer! Ook te bekijken met Google cardboard________________________________________      


Wil je meer te weten komen over ‘(re)connect’ en het proces of ben je benieuwd naar ander werk van mij, kom dan naar mijn website!

WEBSITE     INSTAGRAM      EMAIL   

This video call has not yet been activated by the host

Float this widget
Put back
Drag/resize
Drag/resize

________________________________________


I.donno is een collectief dat is ontstaan vanuit ‘het onwetende’. Een groep onbekende ontwerpers met de passie voor het creëren en uiten van hun visie als makers. De lichting bestaat uit verse alumni die uit het gemis van een fysieke expositie op eigen initiatief hun werk willen vertonen. Om de creativiteit op peil te houden zullen de makers nieuw werk vertonen dat nog in de kinderschoenen staat.


De Kunst van het verliezen zal centraal zijn binnen deze expositie. Van de agressie van ‘het moment’ van daadwerkelijk verliezen tot aan de sereniteit van het gemis. De makers laten de toeschouwer opnieuw kennis maken met het begrip uit eigen ervaring. Samen bieden zij handvatten voor de persoonlijke en collectieve vraagstukken van onze tijd. Voor hen, en velen, was 2020 een jaar dat niet snel vergeten zal worden. We hebben als samenleving veel nieuwe inzichten gewonnen, ten koste van het verlies. Verlies dat gezien kan worden als iets negatiefs, maar ook zeker als een kunst.

Go to i.donno's instagram >>