SHOPPERHAL 2.0                           



  MASTER INTERIOR ARCHITECTURE  

          ALDA HEERE        

Als klein meisje groeide ik op in de Bijlmer.



Surinaamse verjaardagsliedjes zingen, een broodje bakkeljauw of een bara halen bij de toko en elke zomer naar Kwakoe festival waren voor mij altijd hele normale dingen. Maar niet voor iedereen kwam ik achter. De diversiteit in de stad achtte ik als normaal, maar blijkbaar is normaal helemaal nog niet zo divers. Er moet een manier of een plek zijn, waar ik iedereen mee naartoe kan nemen om kennis te laten maken met het mooie wat de Bijlmer te bieden heeft dacht ik..
Een dergelijke plek heb ik nu, tijdens het Final Project op de Master Interior Architecture, kunnen ontwikkelen. Een plek waar de waarden van de Bijlmer gebundeld worden en je op ontdekkingsreis kunt gaan naar alles wat de Bijlmer ons te bieden heeft. Een mooie weerspiegeling van een buurt die voor mij, en vele anderen, waardevol is.



“Ik heb van de Shopperhal een plek gemaakt voor het behoudt van de identiteit van de Bijlmer in de veranderende stad.”


De nieuwe Shopperhal in de Amsterdamse Poort is een combinatie tussen een markthal, foodhall en tevens een locatie waar culturele- en sociale evenementen georganiseerd kunnen worden. De nieuwe markthal wordt het kloppende hart van de Amsterdamse Bijlmer. Een plek die mogelijkheid biedt voor spontane interactie en sociale cohesie. De open en transparante constructie zorgt voor een openbare, laagdrempelige plek waar iedereen binnen loopt. De markthal heeft een levendige plint, de transparante glazen gevel zijn te openen en zorgen voor een goede verbinding tussen binnen- en buitenruimte en nodigen de voorbijgangers uit om binnen te komen, de locatie te verkennen en te genieten van de culturele spiegel van de Bijlmer.


LICHT 

Werking van licht en kleur als een extra beleving in de ruimte

 In de gevel zien we vlakken van gekleurd glas. Hierdoor krijg het interieur een extra beleving en bijzonder kleurrijke laag! Net als de kleuren in de Bijlmer en uit de culturen die we veel al in de Bijlmer terugzien.

Zoals je op de afbeeldingen kunt zien, zie je weerspiegeling van tekst. Deze teksten op de gevel zijn gedichtjes, voorgekomen uit een prijsvraag van stichting ‘Bijlmer schrijft’. Bij de prijsvraag werd er gevraagd om een gedichtje te schrijven over het thuisgevoel in de Bijlmer. De winnaars krijgen een plekje op de gevel van de Shopperhal. De teksten zullen als schaduwen over het interieur van de Shopperhal vallen.

Bekijk ook mijn website

voor meer interactieve beelden en kom in contact. 


www.aldaheere.com


Design Master Interior Architecture 3D rendering Exterieur Interieur Licht Openbare ruimte Sociale vraagstukken Vormgeving