Wezentjes van de straat

Aaltsje van der Mei
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor


Afval op straat, iedereen kent het wel. Voor de meeste mensen is dit een bron van ergernis, maar voor mij is het een bron van inspiratie. Ik zie er wezentjes in die, als door de mens gemaakte natuur, deel uitmaken van de straat. Het fotograferen en bewerken van de vlek vormt het begin van het project 'Wezentjes van de straat'. 


De textiele vloerkleden zijn een uitvergrote versie van de vlek, waarbij tactiliteit en kleur een belangrijke rol spelen. Elk vlak heeft een eigen structuur en textuur en zal anders ervaren worden. Ook is elk vlak in een verfbad gekleurd, waardoor er kleurverloop ontstaat. Het is een product voor binnen met een link naar buiten.


Stalenkaart

De tactiliteit van de vloerkleden is heel belangrijk. Dit is lastig te ervaren in een online expositie. Mocht u geïnteresseerd zijn, dan kunt u voor €10,- een stalenkaart aanvragen.

Een stalenkaart bevat zowel de groene als de bruine stalen. Elk vlak is in een verfbad gekleurd, dus de kleur kan licht afwijken van de echte versie.


Wilt u een stalenkaart aanvragen? Dan kunt u mailen naar: aaltsjevandermei@gmail.com Fotodocumentaireboekje, de bron van inspiratie 

Niet alle vlekken vind ik interessant. Dat mijn oog erop valt is omdat ik er een wezen, mens of dier in zie. De vlekken die ik de afgelopen jaren heb verzameld, zijn gebundeld in een boekje. In dit filmpje is een kleine selectie te zien. 

Aaltsje van der Mei


Als maker ben ik altijd op zoek naar nieuwe vormen en patronen. De straat vol afvalvlekken is daarbij een belangrijke inspiratiebron. De vlekken leg ik vast en gebruik de contouren als basis voor mijn ontwerpen. De vlekken van buiten worden vervolgens ontwerpen voor binnen.

Voor de uitwerking van mijn ontwerpen gebruik ik vaak textiel als medium. Door te experimenteren met structuur en textuur ben ik op zoek naar contrasterende combinaties, zodat het voor mensen aantrekkelijk is om het te ervaren.

Contact 

Wilt u een reactie achterlaten? Dat kan hier 

Heeft u vragen en/of opmerkingen?

Ik ben alle dagen bereikbaar via onderstaande kanalen: 
Instagram
E-mail: aaltsjevandermei@gmail.com

Wilt u liever live chatten? Dat kan via de chatfunctie op https://whereby.com/wezentjes-van-de-straat
Vrijdag 26 juni van 15.00 tot 16.00 uur
Zaterdag 27 juni van 11.00 - 12.00 uur