Biophilia

Adinda de Kousemaeker
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Biophilia

English


Biophilia is a series of works in which Adinda examines our understanding of nature. How can we connect better with our earth and with those aspects of nature that sometimes appear so far removed from ourselves?


Breathe and Exhale are part of this series. These meditative projects attempt to evoke emotion through interaction. The works are a reaction on the tempo with which speed through our lives and the lack of opportunity to take a moment for the small and awe-inspiring.


Through interplay of proximity and movement of the spectator Breathe and Exhale illustrate how nature influences the experience of humanity and how mankind influences the form of nature in turn. By using air pressures the mechanical aspect is set aside – its place taken by and a tender, subtle, hypnotic movement. Object becomes organism.


Material Breathe: Silicone, Metal, Clay, Microcontroller 

Material Exhale: Silicone, Metal, Clay, PLA, Microcontroller

Biophilia

Nederlands


Biophilia is een serie werken waarin ik onze relatie ten opzichte van de natuur onderzoek. Hoe kunnen we meer empathie voelen voor onze aarde en voor de dingen die gevoelsmatig ver van ons af staan?


Breathe en Exhale zijn onderdeel van deze serie. Deze bijna meditatieve werken proberen op een interactieve manier emoties op te roepen. Ze vormen een reactie op de snelheid waarin we leven en het gemis aan gelegenheid om stil te staan bij het kleine dat ons verwondert.

In wisselwerking met de aanwezigheid en beweging van de toeschouwer illustreren de werken hoe de mens de natuur vormt en de natuur de ervaring van de mens. Door gebruik te maken van lucht wordt het machinale aspect weggenomen en ontstaat er een tedere, subtiele, hypnotische beweging, alsof het object een levend organisme is.


Materiaal Breathe: Siliconen, metaal, klei, microcontroller.

Materiaal Exhale: Siliconen, metaal, klei, PLA, microcontroller.

Adinda de Kousemaeker


We raken steeds meer vervreemd van de natuur. We hebben geen idee hoe ons voedsel groeit, epileren ons lichaam en vinden het vanzelfsprekend dat water uit de kraan komt.

Adinda de Kousemaeker onderzoekt, door middel van verschillende media, onze relatie ten opzichte van de natuur. Hoe kunnen we meer empathie voelen voor onze aarde en voor de dingen die gevoelsmatig ver van ons af staan? 

Adinda streeft ernaar om haar bewondering en verwondering voor de mechanismen en organisatie van de natuur, die wij voor lief nemen, over te brengen. Ze wil met haar werk empathie en respect voor de natuur proberen aan te wakkeren en ons aanmoedigen onze relatie met de natuur te heroverwegen.

Contact


Wil je meer te weten komen over Biophilia en hierover met Adinda in gesprek? Maak dan verbinding via Jitsi.


Ze zou het leuk vinden als je een comment achterlaat met een reactie op het werk.


Daarnaast kun je haar ook bereiken via de volgende kanalen:


www.studioadinda.nl

@adindadekousemaeker 

Adindadekousemaeker@gmail.com

+316 15 45 33 05


This video call has not yet been activated by the host

Float this widget
Put back
Drag/resize
Drag/resize