The BEAUTY of plastic waste

Lisanne Kamphuis
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Lisanne Kamphuis


@kunst__s

info@kunst-s.nl
+31 62552 44 64

Het was één van de grote uitvindingen van de vorige eeuw: Kunststof.

Sindsdien gebruiken we dit bijna onverwoestbare materiaal voor vrijwel elk product dat je kunt bedenken. Door kunststof groeide het aanbod van voedsel en verbeterde de zorg waardoor mensen ouder worden en zuigelingen- en kindersterfte sterk afnamen. De kwaliteit van leven is enorm verbeterd, en daarmee is onze levensduur verlengd.

De levensduur van kunststof zou nog veel langer kunnen zijn, maar helaas gaan we in de praktijk slecht met kunststof om. Een enorme afvalstroom is het gevolg en het imago van kunststof is veranderd van held naar antagonist. 

Het opnieuw creëren van meerwaarde omtrent kunststof is het grote doel van mijn project. Opnieuw meerwaarde Creëren: niet alleen een maatschappelijke meerwaarde, maar ook esthetisch en functioneel.

Het opnieuw creëren van meerwaarde omtrent kunststof is het grote doel van mijn project. Opnieuw meerwaarde creëren: niet alleen maatschappelijke meerwaarde, maar ook esthetische en functionele meerwaarde.


Vanuit deze doelstelling heb ik een bedrijfseigen verwerkingsproces ontwikkeld, waarmee het producten van gebruikt kunststof kan ontwikkelen die voldoen aan de wensen van de veeleisende interieurproductenconsument.

Tijdens mijn afstudeerproject – waarin ik de kunststof afvalstroom tot gebruiksvoorwerpen bewerk – kwam ik tot de conclusie dat deze manier van werken met deze afvalstroom niet alleen duurzaam is, maar ook kan leiden tot prachtige producten, waarin de schoonheid van gerecycled plastic naar voren komt. Daaruit is mijn concept  ‘K U N S T – S’  letterlijk en figuurlijk voortgevloeid.


Mijn doel is om aan de buitenwereld - maar ook binnen de kunststofindustrie - de schoonheid van gerecycled kunststof te laten zien. Deze producten zullen vragen oproepen en gesprekken losmaken. De ambitie van de circulaire economie hoeft niet alleen noodzakelijk en zakelijk te zijn, ik wil boven niet alleen de schoonheid van de gedachte tonen maar ook de schoonheid van het product laten zien.
" Ik heb in deze jaren van testen het proces zo geperfectioneerd dat ik nu een uniek eindresultaat kan voorspellen.
Dit levert een product op, in dit geval een bloemenvaas, die eigenschappen heeft van andere hoogwaardige materialen,
zoals steen, marmer en keramiek. "

Lisanne kamphuis (1996)

Door mijn jarenlange ervaring in de creatieve sector als professional en student, ben ik in de afgelopen jaren anders gaan kijken naar mijn eigen creativiteit en heb ik deze leren toepassen in breder werkgebied. Ik wil als hedendaagse ontwerper laten zien dat ondergewaardeerde en alledaagse materialen en zijn restanten zeer nuttig en aantrekkelijk kunnen zijn nadat het zijn eerste functie heeft verloren.

Mijn naam is Lisanne Kamphuis en mijn afstudeerproject is ontstaan uit mijn grote interesse in de kunststofindustrie. Deze interesse is al vroegtijdig begonnen aangezien mijn vader al meer dan 30 jaar werkzaam is binnen de kunststofindustrie. Dit bood mij de mogelijkheid om al mee te gaan naar beurzen en fabrieken.

Ik zag dat alles maakbaar was en vrijwel niets onmogelijk, maar ik zag ook dat de eindproducten veel overbodig afval opleverde. Toen dacht ik bij mezelf dit kan anders!

Daarom heb ik mij de laatste 2 jaar verdiept in productietechnieken en methoden voor het verwerken van de kunststof afvalstroom. Ik ben begonnen met het bouwen van een handmatige spuitgietmachine en van daaruit heb ik mijn eigen proces ontwikkeld. Door middel van een eigen ontworpen productieproces is mijn eerste serie duurzame hoogwaardige interieurproducten ontstaan.
Lisanne kamphuis


@kunst__S

info@kunst-s.nl
+31 62552 44 64


Nieuwsgierig? CHAT!

Wat leuk dat je op mijn pagina kijkt!


Ben jij nieuwsgierig naar het product, maakproces of de vervolgstappen? We kunnen elkaar via de bovenstaande link ontmoeten op vrijdag 26 juni van 14 - 16 u.

of stuur een email naar info@kunst-s.nl