Basisbehoeften

Ilse van Eijk
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Large Oak Design - Visueel Verhalen Vertaler

Large Oak is een speelse verwijzing naar mijn naam. Daarnaast refereert het aan de bron van mijn inspiratie: de wereld, de mens en de natuur. Onderdelen die mij aangrijpen zijn bijvoorbeeld sociale interactie, individualisme en de maatschappij. Ik ontwerp met compassie en met aandacht voor mensen en de omgeving.  

Dig a little deeper

Bij een ontwerpopgave leg ik niet zomaar iets op tafel, maar graaf ik dieper; op zoek naar het achterliggende verhaal. Ik ben onderzoeker van verhalen en hun vertelwijzen, waarbij ik mij het volgende afvraag: Klopt dit wel? Wordt de situatie wel uitgelicht zoals deze écht is? Of is er een beperkt beeld en wordt de kern niet weergeven? Daardoor kom ik vaak met blootleggend werk, verrassende concepten en uitgesproken ontwerpen, die vaak speels en kleurrijk zijn.

Translation please

De verhalen achter mijn ontwerpen worden op eigen wijze visueel vertaald, wat er wordt gezegd buig ik om naar wat er wordt bedoeld. Ik werk zowel 2D als 3D, fysiek als digitaal, of daar een combinatie van. Net wat het beste past bij het project, publiek en moment. Het belangrijkste onderdeel van mijn proces is het hebben van impact, het verbazen en choqueren van de kijker. Door het project te benaderen met een andere insteek of door het toevoegen van een verrassende twist wordt de gebruiker geraakt, aan het denken gezet en geïnspireerd. Het laat de waarde zien van situaties waar normaal aan voorbij wordt gegaan.

Ilse van Eijk

Bereikbaar via whatsapp of mail op in ieder geval de volgende momenten:
WO 17:00 - 19:00    |    DO - ZA 15:00 - 17:00

Portfolio    |    Mail    |    Whatsapp    |    Linked-in    |    Instagram

Basisbehoeften

Geloof, hoop en liefde, we kennen ze allemaal, en we hebben het ook allemaal nodig, toch? Geloof in een god, een droom of een doel; hoop voor de toekomst, hoop, dat je wensen uitkomen; liefde, van je partner, je ouders, kinderen of vrienden. Is het leven zonder die drie dingen wel de moeite waard? Of is het een inhoudsloos bestaan?

De projecten die ik in deze tijd van crisis heb opgepakt hebben allemaal te maken met deze drie onderwerpen: geloof, hoop en liefde. Als we ons er nu niet mee bezig houden, wanneer dan wel?

Geloof

Rebranding VEG Zaandam

De in 1942 opgerichte Vrije Evangelische Gemeente 'Maranatha', voornamelijk bekend onder de naam VEG Zaandam, huist in het gebouw de Paaskerk in de Burgemeestersbuurt in Zaandam. De gemeente positioneert zich voornamelijk als buurtkerk. Hoewel 'Maranatha' geen officiële naam is, maar een specificatie van de evangelische stroming die “De Heer komt spoedig” betekent, worden de begrippen VEG Zaandam, Maranatha en Paaskerk afwisselend als naam voor de kerk gebruikt. Niet erg herkenbaar of identificeerbaar voor de buurtbewoners, of voor de jongere generatie.

Het gebouw de Paaskerk heeft sinds 2007 de status van rijksmonument. Het staat deels bekend om de zes scheppingsramen van glasappliqué door Karel Appel, die zich in de achtergevel bevinden. Hiernaast is een gedigitaliseerde versie van één van deze ramen te zien, het raam met de vogels en vissen. 

Social Media

Tijdens de coronacrisis konden er geen kerkdiensten plaatsvinden. Deze vervelende gebeurtenis heb ik als kans aangepakt om de digitale profilering van de kerk, VEG Zaandam, te verbeteren. Zo heeft de kerk nu een vernieuwde Facebookpagina en een Instagram-account waarop de online kerkdiensten worden aangekondigd, die te zien zijn op het Youtube-kanaal.

Nieuwe naam en logo

Lumen: "De totale hoeveelheid zichtbaar licht die een lichtbron in alle richtingen uitstraalt."  Het logo is afgeleid van onderstaand scheppingsraam van Karel Appel dat de hemel met zon en sterren symboliseert.

De nieuwe naam, Lumen, is gebaseerd op de volgende tekst:

“Jullie zijn het licht in de wereld. Een stad die boven op een berg ligt, kan niet verborgen blijven. Men steekt ook geen lamp aan om hem vervolgens onder een korenmaat weg te zetten, nee, men zet hem op een standaard, zodat hij licht geeft voor ieder die in huis is. Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede daden zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel.” (Mattheüs 5: 14-16)

Het Paradijs

Zoals gebruikelijk beschikt ook de VEG Zaandam over verschillende kinderkerken. Dit zijn groepen waar de kinderen op zondagochtend naartoe gaan wanneer de ouders in de kerkdienst zitten. Deze groepen worden verdeeld op leeftijd en hier kunnen de kinderen over het geloof leren, knutselen en samen spelen.

Het Paradijs is een grote ruimte voor de kleinste kinderen tot vier jaar oud. Deze ruimte is zo’n 15 jaar geleden ingericht en is toe aan een frisse nieuwe look.  Er is gekozen voor een speelse inrichting passend bij de leeftijdsgroep en het thema.

Hoop

De familie Roobol heeft de wens om zendingswerk te gaan doen in Thailand, om daar de hoop die zij halen uit het geloof te delen met de Thaise bevolking. Het bestaande concept voor een huisstijl heb ik doorontwikkeld en toegepast in een logo. Hierbij is rekening gehouden met hun eigen visie, maar ook met de huisstijl en wensen van de faciliterende stichting Overseas Missionary Fellowship (OMF).

Visie:
“Jezus Christus bekend maken aan mensen zodat vernieuwing zichtbaar wordt door mensen en God gestalte krijgt in mensen.”

De missie van OMF:

“Onze hoogste prioriteit is God te verheerlijken door de miljoenen Oost-Aziaten te bereiken met het evangelie van Jezus Christus.”

Het logo en de kleuren zijn gebaseerd op de volgende tekst: 

“Wie bij mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in mij gelooft zal nooit meer dorst hebben.” (Johannes 6:35)

Ik heb als symbolen een rijstplant gebruikt voor voedsel (de Thaise naam voor eten, 'kin khao,' betekent letterlijk rijst eten) en de Thaise zee voor water.


Logo

Visitekaartje

Liefde


De movement

Tegenwoordig zitten we continu vastgekleefd aan beeldschermen. We communiceren door te appen en spelen zinloze spelletjes als tijdverdrijf.  We blijven wel mensen, dus we proberen nog steeds de beste te zijn, ook als het om stomme spelletjes aankomt. Wat gebeurt er als we al deze elementen nemen en er wat compassie aan toevoegen?

De app

'Wat jouw hand begint...' is een mobiele spel-app die smartphonegebruikers stimuleert om de straat op te gaan en elkaar te ontmoeten, iedere dag is er een nieuwe uitdaging. Niet alleen daagt de app je uit om anderen te ontmoeten, ook geeft de app en de promotie hiervan in de buurt stof tot nadenken.

Ook zonder gebruik van de app worden buurtbewoners aangezet tot interactie en meer compassie.

Beschikbaar voor een uitdagende stage per september 2020

Stuur mij gerust een berichtje!
Mail    |    Linked-in