To Start Anew

Inge van Riezen
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

To Start Anew is een demo voor een interactief verhaal over identiteit en de manier waarop dat kan veranderen, zowel onbedoeld als doelbewust.

In dit verhaal kruipt de speler in de huid van Brenna Robinson, een jonge vrouw die nogal een puinhoop van haar leven heeft gemaakt, wat haar vervolgens in een forse identiteitscrisis heeft gestort.
Ze heeft zich laten overtuigen de hele bende te ontlopen, maar in haar nieuwe stad voelt ze zich vooral verloren, onzeker en zonder richting.
Ze maakt kennis met haar buurvrouw, Angie Alexander, die haar onder haar hoede neemt. Angie biedt de steun die Brenna hard nodig heeft, maar heeft ook haar eigen ideeën over wat Brenna moet doen, en het is aan de speler om te bepalen of dat iets is om in mee te gaan of niet.

Download het spel hier voor Windows of Mac!

Voor mijn afstuderen wilde ik iets doen met mijn fascinatie voor identiteit. Met name de manier waarop identiteit altijd in ontwikkeling is, ook al voelen we ons soms alsof we het al lang uitgevogeld zouden moeten hebben.
Ik merkte dat in mijn sociale omgeving nog best veel mensen worstelen met het gevoel de boot te hebben gemist, en dat is een beetje waar het idee voor dit project ontstond, een interactief verhaal over de vloeibaarheid van identiteit.

Het was voor mij belangrijk om personages te creëren die geen van allen uitgesproken goed of slecht waren. We hebben allemaal onze onvolkomenheden, doen goedbedoelde dingen met vervelende gevolgen en weten soms ook niet wat we met onszelf aan moeten, en daar zit voor mij een bepaalde schoonheid in.

Tot slot is dit project in work in progress. Ik ben al erg trots op deze iteratie, maar heb ook zeker nog grote plannen voor de komende tijd!