Westerveld

Nathalie Westerveld
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

WESTERVELD Vanaf jongs af aan word ik vergeleken met familieleden. Dit gebeurd wanneer ik me op een bepaalde manier kleed of gedraag.

Ik wordt alleen vergeleken met de mensen uit mijn vaders familie, de Westerveld.

Maar wanneer word ik vergeleken, en met wie?

In dit project ben ik opzoek naar mijn positie binnen mijn eigen familie en naar een connectie of iets dat ons samenbrengt.


Voordat ik aan het project begon dacht ik dat mijn familie best hecht was, wanneer we samen waren was het altijd wel gezellig. Maar er zijn ook veel conflicten onderling. 

Gedurende het proces ben ik achter de soms duidelijke uiterlijke gelijkenissen gekomen, maar ook de innerlijke. 


De motivatie voor het project is dat ik persoonlijk heb ervaren dat ik al die tijd werd vergeleken, dit gevoel deel ik samen met mijn zusje en mijn vader , dit heb ik onderzocht in mijn onderzoeksrapport. 


Elk werk is een andere benadering van mijn vragen, en binnen het project heb ik verschillende pogingen gedaan om dit verwantschap te ondervinden. 

Door iedereen in het project te betrekken en ook zelf handelingen te laten doen, wordt het een samenwerking met elkaar en vorm ik de meningen van de ander in mijn werk. Hierdoor gaan we samen het onderzoek aan. 

Dit laat ik zien bij bijvoorbeeld de gesprekken die ik voer in de video’s of de tekeningen die over mijn zelfportret heen zijn gemaakt door een familielid. 


Het project is een Web-documentaire met een selectie van 9 webpages. Deze heb ik zelf gemaakt en gecodeerd en is voor nu goed in de juiste maten te zien in google-chrome en safari. Op deze pagina kom je via mijn eigen website waar je op een stukje lichaam kan klikken om zo bij het project te komen. 

In deze Web-doc nodig ik de kijker uit om met mij te zoeken, en mee te gaan in het proces. Ik wil dat er wordt ervaren wat mijn positie is, en dat ik daar nu nog naar op zoek ben. Ik vraag mezelf dingen af, en door middel van het gebruik maken van meerdere soorten media en experimenten kan ik achter deze antwoorden komen.


Via dit project en via het werk dat ik maak voel ik dat ik dichter kom bij mijn familie en ze eindelijk echt leer kennen, buiten dat we op elkaar lijken. Het heeft een gesprek geopend. En er is meer contact onderling. Ik heb op een kunstmatige manier gezocht naar openingen. 


Belangrijk is dat dit project net als een familieband erg organisch is en blijft veranderen omdat ik door ga met werken maken. Het is nu dus eigenlijk het project tot vandaag.