FOCUS and find yours

Josja Feld
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

JOSJA LOUISE FELD 

www.josjalouisefeld.com

@Atelierjosjalouise

Josjafeld@hotmail.com

+31 6 83181734Op dit moment zitten we hele dagen thuis. Onze spullen en de waarde die we hieraan toekennen komen nu onder een vergrootglas. We zijn massaal aan het uitzoeken, ordenen, opruimen, online verkopen en brengen ballast weg naar de stort, waar we met de rest van de stad uren in de rij staan. We kijken en bewaren wat we nodig hebben. Wat we echt leuk vinden. Deze tijd dwingt ons om bewuster om te gaan met wat we bezitten. De tijd om te starten met het ontdekken van je eigen verzameling!

Verzamelen zit in ons DNA en gaat over het zorgvuldig samenbrengen van spullen, het ordenen, sorteren op kleur, vorm, nummer of materiaal. Verzamelen is de zoektocht en het verlangen naar compleetheid. Genieten en koesteren van wat je met liefde en aandacht hebt verzameld. Onderscheid kunnen maken in wat wel en niet bij jou past. 

In ‘FOCUS and find yours’ gebruik ik mijn fascinatie voor verzamelaars om naar consumptiegedrag te kijken. Ik zie doelgericht verzamelen als een andere manier van consumeren, een strategie om bewuster om te gaan met ons koopgedrag. Ik denk dat je spullen pas kunt koesteren wanneer je je eigen verzameling hebt ontdekt.
Wanneer je weet van welke spullen je echt gelukkig wordt. 

In mijn werk heb ik de handelingen en de essentie van het verzamelen meegenomen in mijn werkproces. Dit zie je terug in mijn print, eigengemaakt materiaal en mijn collectie.Josja Louise Feld (1994) 

Ik zie mezelf als een mode ontwerper, met een grote voorliefde voor ambacht, materialen en prints. Mijn collecties zijn een explosie van vorm onderzoek, intuïtief en experimenteel werken met verschillende materialen en het omzetten van ambachten naar eigen hand. Ik zie mode als een manier om al makende onderzoek te doen, en antwoorden te vinden op vraagstukken rondom duurzaamheid. 

Ik ben een echte kijker, en haal mijn inspiratie uit wat ik in het dagelijks  leven tegenkom en zie. Mijn werk en de thema's die ik aan de kaak stel hebben vrijwel altijd te maken met de mens in relatie tot het milieu. Niet op een activistische, maar op een luchtige manier, met humor en een knipoog. Zo probeer ik bij te dragen aan bewustwording over eigen consumptiegedrag en de consequenties daarvan op het milieu. 

Ik vertel mijn verhaal in eigen gemaakt materiaal, prints en kledingstukken waarin liefde, tactiliteit en verfijning zichtbaar zijn. Mijn ontwerp keuzes ontdek ik al makende. Ik gebruik technieken die veel tijd kosten. Tijdens het maken bedenk ik wat ik wil doen en waarom. Doen en denken zijn bij mij onlosmakelijk met elkaar verbonden in mijn maakproces. Thanks: 

Fotografie:  Marieke Hoogland / Fotocchio

Model: Namikka Mugerwa        

Edit: Daphne Koopman            

Muziek:  Guyy - Real Fashion     

Float this widget
Put back
Drag/resize
Drag/resize