- LOSING IDENTITY-

Shabnam Azimyar
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

I want to give people, especially women, confidence in their own appearance by making images/art/photography about this subject. This way I hope people will realise they don’t need to confirm to an universal standard of beauty that other people like, but that they can find their own identity in their own unique appearance. Seeing people changing and even ruining their own body by plastic surgery makes me feel angry. If everyone would confirm to a beauty standard, we would all become the same person and lose a piece of our identity.


Met mijn onderzoek naar schoonheidsidealen wil ik mensen aansporen na te gaan denken over wat zij schoonheid vinden en in hoeverre je het menselijk lichaam kunt blijven corrigeren om deze schoonheid te bereiken. Ik hecht zelf waarde aan het unieke van ons uiterlijk, ieder mens is anders en dit zou in mijn ogen zo moeten blijven. Een te geperfectioneerd lichaam (door middel van cosmetische chirurgie) is in mijn optiek niet eens meer echt menselijk. In mijn fotocollectie, manipuleer ik menselijke lichamen in Photoshop op een manier die lijkt op cosmetische chirurgie. Door de huidige wetenschap en technologie is ieder wenselijk uiterlijk mogelijk. Maar zitten er grenzen aan ons uiterlijk? Kun je jezelf té ver door verbeteren? En wat vindt het publiek zelf eigenlijk de grens van ons uiterlijk? Deze vragen leg ik voor aan de toeschouwer. Ik verwacht dat er toeschouwers zullen zijn die mijn manipulaties mooi zullen vinden, een verbetering van het menselijk lichaam, en anderen die deze manipulaties te ver zullen vinden gaan. Ik hoop zo een maatschappelijke discussie op gang te brengen. We mogen de unieke individualiteit van ons menselijk uiterlijk niet verliezen aan schoonheidsidealen. 

Shabnam Azimyar 

In mijn werk als beeldmaker wil ik sociaal-maatschappelijke vraagstukken op het gebied van ‘schoonheidsidealen’ bespreekbaar maken. Mode is voor mij het menselijk lichaam, waarbij ik niet alleen mijn eigen verhaal, maar ook het verhaal van een groep mensen kan vertellen. Als uitgangspunt neem ik altijd mijn eigen beleving. Het onderzoek gedurende het proces is zelfs belangrijker voor mij dan het eindproduct. Met mijn onderzoek naar schoonheidsidealen wil ik mensen aansporen na te gaan denken over wat zij schoonheid vinden en in hoeverre je het menselijk lichaam kunt blijven corrigeren om deze schoonheid te bereiken. Hoe ga ik dit laten zien? Door foto’s te bewerken laat ik zien dat we ons menselijk lichaam kunnen aanpassen, denk aan de eindeloze mogelijkheden met cosmetische ingrepen tegenwoordig.

 

Heb je een vraag?


Neem contact met me op via onderstaande stuur een WhatsApp naar:

+31 6 39302658 

@Shbnmii
THANKS FOR CREDITS!

Photographer: Ardalan Aziz/Shabnam Azimyar

Model: Marisa Elisa Rivera Goeman 

Music: Voice Calling Radio

HKU Blackbox


 

 

This video call has not yet been activated by the host

Float this widget
Put back
Drag/resize
Drag/resize