The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

De Vergeten Nederlander

Dit jaar studeer ik als editor af aan de HKU met de korte documentaire De Vergeten Nederlander (20 minuten).

De Vergeten Nederlander is een korte documentaire over Jane. Jane is geboren uit een huwelijk van een Nederlandse vader en een Indonesische moeder gedurende de oorlogen in Nederlands-Indië. De Nederlandse overheid heeft haar ontheemd, maar heeft haar vervolgens nooit de kans gegeven om een goed en welvarend leven op te bouwen in het land dat voor haar voelt als vaderland: Nederland. Jane vertegenwoordigt het verhaal van velen, een verhaal dat door de Nederlandse overheid in de doofpot wordt gestopt, maar nooit vergeten mag worden!

Het monteren van het visuele en het auditieve verhaal in maatschappelijk betrokken documentaires met poëtische elementen

Gedurende mijn afstudeerjaar heb ik literatuuronderzoek gedaan naar wat mij eigen maakt als editor. Zo heb ik ontdekt dat ik het ontzettend interessant vind om te kijken hoe ik door middel van poëtische elementen de verhalen in maatschappelijk betrokken documentaires kan versterken. Mijn scriptie vormt dan ook een onderzoek naar het monteren van het visuele en auditieve verhaal in deze vorm van documentaires.

Afbeelding: Filmstill uit documentaire 'Hier is het nooit stil'

Media Audiovisual Media Film, video, foto Film: Algemeen Film: Documentaire