The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

In zee gaan

Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 juni presenteren vijf studenten van de HKU opleiding Writing for Performance in samenwerking met ECHO hun afstudeerstukken via een online leesavond. Iedere avond staat in het teken van het afstudeerstuk van één student. De stukken worden hardop gelezen door acteurs.

De leesavonden zijn openbaar en gratis te volgen via zoom. Wil je meekijken? Dat kan gewoon én het is gratis! Hieronder staan de zoomlink en het wachtwoord.

 

https://us02web.zoom.us/j/6618015479?pwd=ODU1eU5Cem4wSnJadE01YnVoNytzQT09

 

Meeting ID: 661 801 5479
Password: tgecho.com

 

Als je zeker wil zijn van een plaats, meld je dan even aan via anna@tgecho.com


Over Renske 

Renske Marike van Dijk haar teksten leggen de wereld in de weegschaal, maar dagelijksheid en humor schroomt zij niet, onuitgesprokenheid met als doel uitgesproken te zijn ook niet.

Afkomstig uit een theatergezin zag Renske in haar leven heel wat voorstellingen. Op het podium kwam ze niet zo uit de verf, maar de woorden kleefden al vroeg aan haar. 

 

In de vier jaar Writing for Performance is ze op zoek gegaan naar haar stem als schrijver, die zowel op de vlucht wilde slaan voor alles wat met de huidige moderne maatschappij te maken heeft, als een bijdrage wil leveren aan deze wereld. Deze combinatie heeft in haar het verlangen aangewakkerd op zoek te gaan naar nieuwe vormen.

Haar teksten zijn vaak beeldend, vol van natuurlijke elementen, niet-lineaire experimenten en niet-menselijke personages. 

 

Naast toneelschrijven, maakt Renske muziek en vorig jaar debuteerde zij als dichteres in Hollands Maandblad. Dit jaar neemt zij, naast haar afstuderen, deel aan het talententraject Vers van het Mes (Perdu en De Buren).

Synopsis  ‘In zee gaan’
‘In Zee Gaan’ is een toneelstuk over een klein vissersdorp grenzend aan een enorme zee. Hoofdpersonages zijn de vuurtoren Rujberg Knude, Postmeneer/Olanrewayu, Elsa, Boerin en Haar Man. Het is een stuk over de vastomlijnde dorpscultuur. Over het vast zitten in een rol die je is toebedeeld en daarvoor op de vlucht slaan. Tegelijkertijd dreigt het dorp door kusterosie in zee te storten, maar daar zijn maar een paar dorpelingen van op de hoogte. Maar waarom zou je je er druk om maken als alles altijd zo gaat zoals het gaat?

 

Rolverdeling In zee gaan tijdens leesavond:


POSTMENEER/OLANREWAYU (+evt BURGEMEESTER VAN HET ANDERE DORP): Chiron Holwijn

COWBOY (+evt MANFRED- MARJAN- STAMGAST 2)  Teuntje Post

BOERIN Anna Schoen of Eva Duijvestijn

GERMA Romijn Scholten

PASTOOR/PATER/PRIESTER OF GEWOON ZICHZELF Sam van Hulst

RUJBERG KNUDE (+ evt MANFRED- MARJAN- STAMGAST 2- HET

WERKMANNENKOOR) Tijn Panis  

DOCHTER LIAM (+ evt BURGERMAN – VROUW) ’Ntianu Stuger

HAAR MAN (+ evt STAMGAST 1) Peter Bolhuis

BURGERMAN (man, 59) 

ELSA Roos Bottinga

MANFRED (man, 44) Jasper van der Pijl

MARJAN (vrouw, 56)

VROUW (vrouw, 39)

STAMGAST 1 (man, 51)

STAMGAST 2 (man, 48)

BURGERMEESTER VAN HET ANDERE DORP (man of vrouw, 45)

HET WERKMANNENKOOR

Theater Writing for Performance Collage Combo Componist Documentair theater Ensemble Ervaringstheater Event Management Hoorspel Jeugdtheater Live performance Locatietheater Muziektheater Performance en theater Performatief spel Podium Presentatie Regie Scenario Soundscape Tekst Theatermaker Theatre Management Toneel Voorstelling Voortgezet onderwijs Wijktheater