The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Ich bin der Fluß

De Donau maakt een reis van het Zwarte Woud naar de Zwarte Zee en komt onderweg de mens tegen, soms als vriend en soms als vijand. In deze korte documentaire groeit de Donau uit van kleine stroom tot machtige rivier.

De Donau is niet alleen een levensader in het landschap van Oost-Europa maar is ook een verbinder van culturen en brug tussen verleden, heden en toekomst.

In dit intieme portret leren we de Donau en zijn omgeving vanuit een uniek perspectief kennen; door de ogen en oren van de rivier zelf.

Dit jaar studeer ik af als documentaire regisseur. De afgelopen jaren ben ik in mijn werk steeds meer opzoek gegaan naar documentaire vormen die de grenzen tussen fictie en non-fictie opzoeken. Ik heb ontdekt dat ik mijn documentaires zo veel mogelijk wil vertellen in audiovisueel beeld en interviews het liefst achterwege laat.

Graag experimenteer ik met de vormgeving van mijn films en denk ik na over hoe dit het verhaal kan versterken. Door nieuwe perspectieven in zowel beeld als geluid en nieuwe invalshoeken te vinden, wil ik mijn kijker zich dieper laten verbinden met het hoofdpersonage. Het overbrengen van emotie en gevoelens is waar ik mijn focus op leg in mijn documentaires. Daarom spelen beeld, geluid en muziek een evenwaardige en belangrijke rol in mijn films.

Als ik in de natuur ben ervaar ik een sense of belonging. Een gevoel van thuis zijn en onderdeel uitmaken van het grotere geheel. Dit is een van de redenen waarom ik in mijn films graag de relatie tussen mens en natuur onderzoek.

Media Audiovisual Media Film, video, foto Film: Algemeen Film: Documentaire Film: Experimenteel Regie