Duurzaamheid en circulariteit
Ander thema

41°15'57.0"N 0°57'15.4"E

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
“Ik ben de natuur, ik kan alleen mezelf vinden als onderdeel ervan.“

In de majestueuze gebergten, die al eeuwenlang staan als wachters van de tijd, vinden we de connectie tussen deze tijd en het sublieme. De vorming van deze imposante structuren, herinnert ons eraan dat tijd een kunstenaar is die deze sculpturen vormt. Een reis door Europa bracht mij van het rond-ruw geërodeerde Franse zandsteen naar het druiperige kalk van de Middellandse Zee tot het kilometers diep gevormde Alpen-graniet, torenend hoog boven ons continent. Tijdens deze reis heb ik mijn (bouw)stenen verzameld van verschillende plekken, elk met zijn eigen unieke geschiedenis en kenmerken.

Sluit uw ogen en raak mij aan. Als we even de tijd nemen om tot rust te komen en ons te verbinden met de natuur, kunnen we de ware schoonheid ervan ervaren. We moeten niet vergeten dat we zelf ook deel uitmaken van deze natuurlijke wereld en dat we de tijd mogen nemen om de complexiteit van het leven en de natuur te begrijpen. Wees bewust van de rust en eenvoud die de natuur biedt, in contrast met het alledaagse.

Artist statement

Als klimmer en Alpinist ben ik veel in de natuur te vinden. Deze avonturen brengen mij naar plekken waar ik de diepgang van de natuur mag beleven. Met een lesje nederigheid en respecteren inspireert zij mij met Haar wonderlijke texturen, organische vormen en harmonieuze kleurenpalet. Evenzo put ik inspiratie uit de alledaagse observaties, de subtiele details die anderen misschien ontgaan kunnen mijn verbeelding aanwakkeren. Mijn werk ontstaat vanuit een drang naar het leveren van een positieve impact aan de planeet. Evenzo om de schoonheid van de wereld om ons heen te vatten. Als een ware maker vind ik mijn plek in de werkplaats, waar ik met oog voor detail en streven naar perfectie mijn ambacht beoefen. Hier zet mijn ontdekkingsreis zich voort in experiment met materialen. De technieken die ik zo ontwikkel gebruik ik in mijn creaties. Mijn liefde voor de natuur is niet alleen een thema in mijn werk, maar een levensfilosofie die ik tracht te delen met mijn publiek. Ik nodig hen uit om deel te nemen aan mijn creatieve proces, om te ervaren en te voelen.

Ambities

Ooit heb ik mijn eigen studio, mijn eigen speeltuin waar ik kan doen en laten wat ik wil. Stoppen met experimenteren (met materiaal en vorm) zal ik daar altijd willen blijven doen. En natuurlijk hele mooie dingen maken!

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn tijd op de kunstacademie heb ik geleerd om mijn eigen artistieke stem te ontwikkelen en om conceptueel te denken en hoe belangrijk het experiment is. Door in dit proces vooral zo dicht mogelijk bij jezelf en je eigen gevoel te blijven, zorg je ervoor dat je jouw eigen unieke weg inslaat. Reflecteren op je werk met anderen (klasgenoten) het verwerken van feedback hebben mijn werk verdiept. Ik heb een diepere waardering gekregen voor de rol van kunst in de samenleving. Met al deze inzichten op zak kan ik mijn verhaal vertalen naar tastbare creaties en hopelijk mensen inspireren met mijn reis.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Zie website en socials