My Ideal Dataworld

Melissa Kragten
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor
Hier te ervaren: http://melissakragten.com/idealedatawereld/index.html

Mijn ideale datawereld is een concept ontworpen vanuit de vraag: “Hoe heeft data invloed op jouw dagelijkse leven?” NEMO de studio zocht rond deze vraag tentoonstellingen voor hun opkomende tentoonstelling. Deze tentoonstelling heeft als thema data. Hierbij is dataverzameling een groot onderwerp, dagelijks wordt er data van jou verzameld. Dus ging ik mij focussen op dataverzameling en hoe dit ons beïnvloedde. Tijdens mijn ontwerpproces moest ik mijzelf ook gaan afvragen van mijn eigen standpunt was. Ik had vele meningen van anderen gelezen.

Maar uiteindelijk had ik toen nog geen antwoord. Het argument dat dataverzameling alleen maar onze vrijheid afneemt is naar mijn mening niet volledig. Wij gebruiken dataverzameling ook voor veiligheid, gezondheid en gemak. Het is niet zwart-wit. Waar dataverzameling goed is en waar niet verschilt per persoon, locatie en situatie.


Door een aantal van dit soort specifieke personen, situaties en locaties uit te lichten kan ik via Mijn ideale datawereld de gebruiker zelf een gewenst scenario laten creëren. Een wereld waarop data wordt verzameld zoals zij wil.