Het gouden geluk, gezegend maar vergeten.

Waar kom ik vandaan? Wat voor binding heb ik (nog) met het land waar ik geboren ben? Kaylee Konkanok Kongkoon. Konkanok, de betekenis van mijn Thaise naam. ‘Het gouden geluk’ dat ben ik. Maar waarom voel ik mij dan in mijn geboortedorp meer als een buitenstaander dan op mijn gemak?

Voor mijn project ben ik twee maanden teruggegaan naar Thailand. Het land waar ik geboren ben, maar slechts de eerste zeven jaar van mijn leven er heb gewoond. Ik bezocht mijn familie, de mensen met wie ik de eerste jaren van mijn leven heb doorgebracht. Zij zullen het onderwerp van mijn project zijn. Ik vertrok naar Thailand met de hoop dat zij het antwoord zouden vormen op mijn vragen over mijn afkomst en identiteit. De familie die om mij geeft, mij zegent voor mijn reizen en avonturen.
Eenmaal terug in Nederland heb ik meer vragen dan ooit. Al deze vragen zijn terug te brengen tot één grote vraag: wie ben ik?


Om deze complexe gevoelens te verwerken en over te brengen maak ik in mijn project gebruik van filmbeelden, fotografie, geluiden en dagboekfragmenten.


www.kayleekongkoon.com

Media Photography Film, video, foto Film: Documentaire Film: Experimenteel Foto: documentair Foto: portret Video Video-installatie Videokunst Videomontage