The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
De schilderijen zijn fragmentatie’s van een transparant object die door de dag heen beïnvloedt zijn door het licht. Het schilderij is enkel opgezet in witte olie-verf. Wanneer men recht voor het doek zal staan zie je een bijna wit vlak, pas wanneer je naar links of rechts beweegt zie je de contouren van het glas. Hiermee reconstrueer ik in verf dezelfde ervaring als het licht wat gedurende de dag door het glas verschuift.

Artist statement

Op de Exposure zal een serie schilderijen van glazen te zien zijn. Hoe kun je met zo min mogelijk de essentie van een object of materie behalen. De vraag die ik mij stel is hoever kan ik het object ontplooien tot het niet meer te herleiden is, maar we nog wel naar de materie van het object kijken.

Naarmate de serie zich verder vormde, ontdekte ik dat het helemaal niet ging om het glas in zijn geheel of de herkenbaarheid. De essentie van het glas had een diepere laag, namelijk; het licht. Het glas blijft continue hetzelfde, dacht ik. Maar door het, in repetitie, schilderen van dat glas ontdekte ik dat het een steeds andere aanname deed. Deze verandering van vorm werd beïnvloed door het licht en de elementen daar omheen. Ik besefte me dat ik niet het glas aan het schilderen was maar het licht. Dat het een tijdsfragmentatie is. En dat ik doormiddel van het schilderij de tijd even stop zou kunnen zetten.

Ambities

Over vijf jaar zou ik een atelier vol serie’s van schilderijen hebben willen staan. Dat ik mijzelf die jaren uitgedaagd heb om de techniek die ik nu onder de knie heb door te kunnen voeren. Serie’s waarbij het, net als nu, gaat over materie van een object.

Geleerd tijdens de studie

Hard werken en altijd blijven doorgaan!

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Exhibitions Solo
2023 Solo (Domtoren, Utrecht)
2019 Painted hotelroom in collaboration with artist Dilara Ardic (Carlton Arms Hotel, New York, USA)
Series: Paintings "Seventeen days of New York" in collaboration with artist Dilara Ardic (Carlton Arms Hotel, New York, USA)
2018 Series: Mixed Media (Stadhuis Amersfoort, The Netherlands)
Series: Mixed Media (GrachtenGalerie, Utrecht, The Netherlands)

Exhibitions Group
2024 These hands think about you all’, Ana Navas (AG, Utrecht, The Netherlands)
2023 Blauwdruk (Kunsthal KAdE , Amersfoort, The Netherlands)

'Ik herinner mij een herinnering'

Waarom zijn ‘de dingen’ om mij heen zo leidend voor het maken van een schilderij. Welke objecten raken dat aan wat mij de drang geeft om te schilderen?