Kunst en Economie Oudenoord 700, Utrecht | Lokaal 121 30/06/2023 16:45 - 17:25

School Event
Kunst en Economie
Oudenoord 700, Utrecht | Lokaal 121
30 jun 16:45 - 30 jun 17:25

Kring 28

16.45 - 17.05 Charlottte de Mooij 17.05 - 17.25 Keona Sam-Sin

Charlotte de Mooij Wat is schoonheid? Op zaterdag 30 juni zal ik een talk geven, waarbij ik zal vertellen over mijn persoonlijke ervaring met betrekking tot het schoonheidsideaal en de invloed die dit ideaal kan hebben op de mentale en fysieke gezondheid van jonge vrouwen. De afgelopen maanden heb ik samen met fotografe Patricia Steur gewerkt aan een crossmediale campagne om een nieuwe kijk op schoonheid te bieden. Deze campagne zal tijdens de talk te zien zijn, waarna het toekomstplan voor de komende jaren gepresenteerd wordt. Wij zijn het startschot voor een nieuw schoonheidsideaal; het ideaal waarbij schoonheid niet om uiterlijk draait, maar om jezelf te durven én mogen zijn. Dát is pas schoonheid.

Keona Sam-sin Een talkshow met vrouwen die zich in verschillende door mannen gedomineerde sectoren bevinden (zoals de sport-, defensie-, of zakelijke wereld). Aan de hand van een centraal onderwerp stel ik (of een andere (vrouwelijke) host) een vraag, waar alle vrouwen binnen hun eigen sector antwoord op kunnen geven. De vrouwen kunnen op elkaar reageren en doorvragen. Het is de bedoeling dat er een gesprek wordt gestart en dat elke vrouw aan bod kan komen om haar ervaring te delen.

Lisa Sprenkels (Let op: Exposeert op de projectvloer) Ben je de negativiteit en eenzijdigheid van het nieuws beu? Dan hebben we constructief nieuws voor jou! De expositie over constructieve journalistiek laat zien dat deze vernieuwende vorm van journalistiek kijkt naar welke oplossingen er zijn en welke initiatieven er genomen worden, in plaats van te focussen op enkel problemen en negativiteit. Neem (letterlijk) een kijkje door de ogen van een constructieve journalist en ontdek hoe deze benadering de toekomst van de journalistiek vormgeeft. Mis het niet en kom langs!