Kunst en Economie Oudenoord 700, Utrecht | Lokaal 123 30/06/2023 11:00 - 17:45

School Event
Kunst en Economie
Oudenoord 700, Utrecht | Lokaal 123
30 jun 11:00 - 30 jun 17:45

Kring 16

Tijden: 11:00 - 11:45 Evi de Galan 12:30 - 13:15 Suze van Egmond 14:00 - 14:45 Poppy van Gijzen workshop 1.13 15:30 - 16:15 Maud Kuppens 17:00 - 17:45 Nienke Boonekamp

Poppy van Gijzen (Let op: Exposeert in 1..13) The Woolly Workshops nodigt je uit deel te nemen aan een viltworkshop. Ontdek de mogelijkheden van wol en steek je handen uit de mouwen. Tijdens deze workshop word je ondergedompeld in de wereld van wol en leer je iets over de verschillende toepassingen. Leer waarom wol niet meer weggegooid dient te worden en denk mee over meer manieren grondstof verspilling tegen te gaan. De workshop start om 14:00 op 30 juni 2023 en duurt ongeveer een half uurtje. Tot dan!

Evi de Galan In een mini-talk ga ik samen met een jong persoon in gesprek over westerse schoonheidsidealen, en de negatieve impact ervan op de gezondheid. Haaruitval komt hierbij expliciet ter sprake. Daarnaast spreek ik met een andere jongere over wat rondom deze onderwerpen enthousiasmeert, inspireert en tot denken aanzet. Het publiek mag deelnemen door vragen te stellen, maar ook ideeën aan te dragen voor de inhoud van de talk die op een later tijdstip plaatsvindt. Na augustus verzorg ik namelijk een impactvolle talk(show) in LUX Nijmegen. Deze zal gaan over de negatieve kant van (westerse) schoonheidsidealen bij jongeren. Een deel zal gaan over haaruitval, en de grote invloed op de psychosociale problemen die haaruitval met zich meebrengt. Door een voorbeeld te laten zien, hoop ik impact te maken op het publiek, met als doel haaruitval en andere zichtbare variaties te normaliseren.

Nienke Boonekamp De blauwdruk van het cultuuronderwijs belicht een nieuwe werkwijze voor cultuureducatie – een werkwijze waarmee een creatieve broedplaats kan worden ontwikkeld. Ben je benieuwd hoe een creatieve broedplaats er voor kinderen uitziet en hoe deze bijdraagt aan het verbeteren van het huidige primair onderwijs? Hoe dit wordt gerealiseerd in samenwerking met basisscholen en culturele partners in de gemeente Utrecht? Tijdens de talkshow op 30 juni presenteer ik, Nienke Boonekamp, mijn nieuwe onderneming en ga ik in gesprek met jou en andere bezoekers. Ik hoop je daar te zien!

Suze van Egmond Benieuwd naar vegetarisch eten op festivals? Samen met het festival Into The Great Wide Open kijk ik naar de eiwittransitie richting plantaardige eiwitten die gaande is op het festival. Hiervoor heb ik verschillende ingrediënten uitgelicht, die komende editie van ITGWO gaan dienen als vervangers van dierlijke eiwitten. Kom je op vrijdag 30 juni om 12:30 kennis maken met deze ingrediënten?

Maud Kuppens Ik sta bij een informatiestand met informatie over studeren en stagelopen in Barcelona in de culturele sector. Hier vind je foto's, mondelinge en schriftelijke informatie, en eventueel een podcast. Ook biedt het de mogelijkheid voor studenten in jaar 2 en 3 mijn stand te bezoeken, mochten zij informatie willen over een minor of stage in Barcelona.