Kunst en Economie Oudenoord 700, Utrecht | Lokaal 101 29/06/2023 12:00 - 17:00

School Event
Kunst en Economie
Oudenoord 700, Utrecht | Lokaal 101
29 jun 12:00 - 29 jun 14:00

Kring 17

Tijden: 12.00 - 14:00 Groepstalkshow

Menke Manders, Nina Rikken, Jonna Stroink, Max Peerlings en Lieve Leenders gaan tijdens de Talk in gesprek over hun afstudeerprojecten. Ze vertellen ieder over hun projecten en gaan hierover in gesprek met verschillende gasten en experts. Én er is ruimte voor het publiek om te reageren en vragen te stellen.

Menke Manders ontwikkelde het initiatief Walk & Talk, in opdracht van de Gemeente Utrecht, waarbij Utrechters en verhalenvertellers al wandelend verhalen uitwisselen over het verleden, heden en toekomst van Park Paardenveld, als onderdeel van Singelpark Noord Utrecht. Walk & Talk gaat over het terugbrengen van verhalen, middels verbeelding en met gemeenschappelijk erfgoed, samen in de openbare ruimte.

Nina Rikken hield zich bezig met ‘interculturele communicatie in de zorg’ en deed onderzoek naar de gevoelswereld van patiënten met een migratieachtergrond tegenover de Nederlandse zorg. Vanuit gesprekken met zorgverleners, experts uit het werkveld en patiënten heeft zij, in samenwerking met een fotograaf, het thema in beeld gebracht.

Jonna Stroink hield zich bezig met kansenongelijkheid bij kinderen. Haar zelfontworpen spel zorgt ervoor dat havo/vmbo-leerlingen met hun ouders of andere volwassenen in gesprek gaan over hun toekomst. Een goede positie op de arbeidsmarkt is namelijk dé manier voor een kansrijke toekomst, en betrokkenheid van het thuisfront is daarbij nodig. Tijdens haar talk neemt ze je mee door haar proces en spel!

Max Peerlings ontwikkelde een quiz die zzp’ers in de culturele en creatieve sector kunnen invullen om de kwetsbaarheid van hun arbeidspositie te bepalen. Aan de hand van de uitslag van deze quiz krijgt de deelnemer tips & tricks om deze positie te versterken. Door een sterke positie in de arbeidsmarkt in te nemen, maken grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik minder kans.

Lieve Leenders is heef onderzoek gedaan naar het belang van sociale veiligheid in het uitgaansleven, en het ontbreken van de communicatie hierover naar de bezoeker. Samen met poppodia Paradiso heeft ze gekeken naar waar je moet beginnen als locatie omtrent het implementeren van sociale veiligheid. Ze hebben een nieuwe code of conduct samengestend en een safety poster ontworpen, om het belang van het algemene veiligheidsgevoel in Paradiso te benadrukken.

Kunst en Economie
Oudenoord 700, Utrecht | Lokaal 101
29 jun 15:30 - 29 jun 17:00

Kring 33

Tijden: 15:30 - 17:00 Mariska Krijger

Onderzoekspresentatie: De chainbreker van intergenerationeel trauma: het zwarte schaap van de familielijn.

Tijdens deze presentatie ga ik in op wat ik verbind aan ondernemerschap en empowerment. Dat doe ik in de vorm van een beleving. Ik neem jullie mee in een meditatie, waar ik een mooi verhaal vertel over het onderwerp. Vervolgens zal Naomi Deborah van Colourful Temple een interactieve lezing geven over het thema "Embrace your roots".