Kunst en Economie Oudenoord 700, Utrecht | Lokaal 121 29/06/2023 12:00 - 16:00

School Event
Kunst en Economie
Oudenoord 700, Utrecht | Lokaal 121
29 jun 12:00 - 29 jun 16:00

Kring 19

Tijden: 12:00 - 13:00 - Madelein quiz 13:30 - 14:30 - Maarten panel talk 15:00 - 16:00 - Renée exposure (film)

Madelein Taen Seks, bier en maatschappelijke verandering: dat is wat er tijdens deze 'Exposure Talk' centraal zal staan. 29 juni van 12:00 tot 13:00 uur word je meegenomen in een onderzoek naar mannelijke seksualiteit. Hoe beleven jonge hetero cismannen seksualiteit en wat belemmert hun plezier in seks? We gaan hierover in gesprek met NVVS seksuoloog Yuri Ohlrichs en theatermaker Tom Afman. Aansluitend wordt de kennis van het publiek getest aan de hand van een seksquiz, inclusief uitleg en tips van Ohlrichs. Want wat weten we nou eigenlijk écht over seks?

Maarten de Theije Paneltalk over het belang van LHBTIQ+ inclusie op de werkvloer. Experts en ervaringsdeskundigen zullen aan het woord komen om te praten over het onderwerp en het belang ervan te bespreken. Verschillende onderwerpen zullen worden aangesneden, waaronder het belang van inclusieve taal, medewerkersnetwerken en hoe we het gesprek over diversiteit en inclusie met elkaar aan kunnen gaan.

Renée Bus Op 29 juni wordt er een korte film (Safe Space) vertoond over vier jongeren die in gesprek gaan over hun ervaringen met psychische kwetsbaarheden door middel van speeddates. Bekijk de film en/of ga zelf het gesprek aan in deze interactieve sessie. De film begint om 15:00 en zal niet langer dan 10 minuten duren, daarna is het mogelijk je eigen ervaringen (anoniem) te delen.

Puck Arts (Let op: Exposeert in het Atrium) Voor mijn afstudeerproject ben ik bezig met de ontwikkeling van een immersieve/audiovisuele kunstinstallatie waar mindfulness en meditatie ten grondslag ligt ter bevordering van de mentale gezondheid van jongvolwassenen. Het idee is om een proto/testtype te exposeren op de exposure om een testronde te doen bij de gekozen doelgroep. Hierdoor kan ik mijn werk finetunen om dit uiteindelijk op Schemerlichtfestival te exposeren in Oktober. Ik weet alleen nog niet hoeveel ruimte het gaat innemen, ik zit nog midden in de ontwerpfase. Mocht ik dit de aankomende tijd te weten komen dan laat ik het z.s.m. weten.

Esther (Let op: Exposeert in het voorportaal) De anticonceptiekloof tussen 'man' en 'vrouw'. De ongelijkheid binnen de verantwoordelijkheid van anticonceptie is een groot sociaal-maatschappelijk probleem. Via een sociale-mediacampagne met Lekker Menselijk breng ik dit probleem onder de aandacht. Hierin betrek ik cis-mannen (20-30 jaar oud) bij het onderwerp, zodat we samen deze KUTKLOOF kunnen verkleinen.

Sara Janse (Let op:: Exposeert in bibliotheek Atrium) De bezoeker luistert naar een hoofdstuk van het verhaal dat is bedacht en ingesproken door kinderen met dyslexie. Het introductiebord laat de bezoeker weten dat deze persoon maar één voorwerp en dus hoofdstuk mag kiezen; om het einde te weten zal de bezoeker in gesprek moeten met de andere bezoekers van de expositie.