Kunst en Economie Oudenoord 700, Utrecht | Lokaal 123 28/06/2023 12:00 - 17:35

School Event
Kunst en Economie
Oudenoord 700, Utrecht | Lokaal 123
28 jun 12:00 - 28 jun 17:35

Kring 25

TIjden: 12:00 - 12:35 Juke Samwel 13:15 - 13:50 Nadia v. Rietschoten 14:30 - 15:05 Job Salemans 17:00 - 17:35 Robin Stougie

Kring 25

Juke Samwel Samen met SBK Kunstuitleen & Galerie Amsterdam nodig ik jullie uit voor een programma dat de positie van de net afgestudeerde kunstenaars verstrekt. In de afgelopen maanden heb ik onderzoek gedaan naar deze positie en een concept ontwikkeld, waardoor net afgestudeerde kunstenaars de kunstwereld als comfortabel, transparant, inspirerend en stimulerend kunnen ervaren!

Nadia Rietschoten Ik maak een mini expo in de vorm van een test/beleving. Mijn onderzoek gaat over de waarde van kunsteducatie voor kinderen met een visuele beperking. Ik werk samen met het Rijksmuseum en het ontwerp wordt een multizintuigelijk prentenboek. Deze wil ik testen onder een brede doelgroep. Hierbij wil ik voor ziende mensen een 'ervaring/beleving' een tijdelijke slechtziendheid/blindheid creëren: in een 'donkere kamer' waar je niet tot nauwelijks ziet, worden andere zintuigen op scherp gesteld. Denk aan tast, geur, gehoor. Wat er binnen deze kamer ontdekt wordt, ligt in lijn met het prentenboek. Dit alles, om uiteindelijk het boek te presenteren waarin ook alle zintuigen worden geprikkeld.

Robin Stougie Hoe kunnen we organisatoren en producenten bewust maken van de directe kansen voor circulair decorgebruik?

Hessel Witjes Is de stop-motionfilm uitgestorven? Waarom de stop-motionfilm verdwijnt en waarom dat jammer is, en hoe een oplossing tot stand gekomen is. Het resultaat is te zien op een scherm.

Job Salemans Het thema is zelfdoding onder mannen. In de talk zal ik kort mijn project toelichten, om daarna de ontwerpoplossing te presenteren. Ik hoop dat de externe partij daarna het belang van de ontwerpoplossing kan benadrukken.

Bente Bruijn Jonge theatermakers ondersteunen in het opbouwen van een achterban